05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2023 10:54 | Son Güncelleme: 09.12.2023 11:25

Hunter Biden: Beni öldürmeye çalışıyorlar

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, federal savcı tarafından çeşitli suçlamaların yöneltilmesinin ardından katıldığı bir programda "Beni öldürmeye çalışıyorlar" dedi
Hunter Biden: Beni öldürmeye çalışıyorlar

The Hill'in haberine göre; Hunter Biden "vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek" gibi 9 suçlamanın yöneltilmesinin ardından, Moby isimli müzisyenin Moby Pod adlı programına konuk olarak değerlendirmelerde bulundu. Hunter Biden, "Beni öldürmeye çalışıyorlar çünkü bu acıyı babamın kaldırmayacağını biliyorlar. Bu sayede onu görevinden etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Yangına körükle gitmek istemiyorum"

Yapılanların kendisiyle alakalı olmadığını anladığını vurgulayan Hunter Biden, "Bu kişilerin, muhtemelen yaşadıkları travmalar sonucu kötü olmaya karar veren hasta insanlar olduklarını fark ettim" diye konuştu. Kendisini neden daha fazla savunmadığına ilişkin soruya, bunun yalnızca "yangına körükle gitmek" olacağı yanıtını veren Hunter Biden, "Bunun bitmesini umut etmeyi bıraktım çünkü babam ABD Başkanı olduğu sürece durmayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Hunter Biden'a yöneltilen suçlamalar

 

Hunter Biden hakkında 2018'de silah satın alma formunda yasadışı uyuşturucu kullanıcısı olmadığına dair yalan beyanda bulunmaktan, silahı teslim alırken bu konuda yalan söylemekten ve uyuşturucu bağımlısıyken silah bulundurmaktan dava açılmıştı. Hunter Biden'a bu 3 suçtan toplam 25 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası talep ediliyordu. Adalet Bakanlığı, Hunter Biden hakkında 9 yeni suç duyurusunda bulundu. İddianamede Hunter Biden için 1.4 milyon dolarlık vergi kaçakçılığı nedeniyle 17 yıl hapis cezası istendi.

Trump'ın atadığı yargıç karar verecek

İddianamede Hunter Biden'ın vergi ödemek yerine milyonlarca doları uyuşturucu, hayat kadınları ve hızlı arabalara harcadığı öne sürülüyor. Hatta "Kısacası parayı vergi ödemek yerine her şeye harcamış" ifadesi yer alıyor. 2016-2020 yılları arasında Hunter Biden'ın 'çeşitli kadınlar' için 683 bin dolar, 'giyim ve aksesuarlar' için 400 bin dolar, 'yetişkin eğlenceleri' için ise 188 bin dolar harcadığı iddia ediliyor. 9 suçlama arasında sahte beyanname, vergi kaçırmak, vergi ödememek gibi suçlar yer alıyor. Hunter Biden'ın avukatı Abbe Lowell "Müvekkilimin soyadı 'Biden' olmasaydı bu suçlamalar yapılmazdı" diyerek davanın siyasi olduğunu iddia etti. Davaya eski Başkan Donald Trump'ın atadığı yargıç Mark Scarsi bakacak.

Babasını koltuğundan edebilir

Hunter Biden’ın 2020’de yapılan başkanlık seçimlerinden 1 ay önce bir tamirciye verdiği dizüstü bilgisayarından çok sayıda kadınla hatta reşit olmayan kızlarla ve uyuşturucu alırken çekilmiş fotoğrafları çıkmıştı. Bu fotoğrafların yarattığı skandalın yanı sıra bilgisayardaki yazışmalar, babası Joe Biden’ın görevden alınması için soruşturma başlatılmasına yol açtı. Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Hunter Biden’ın yurtdışı ilişkilerindeki rolü iddiasıyla Demokrat Başkan Biden hakkında görevden azil talebiyle oylama yapılmasını istiyor.

Suçlu olduğu düşüncesi yaygın

Temsilciler Meclisi Gözetim Başkanı James Comer, bir dizi karmaşık paravan hesap aracılığıyla yabancı isimlerden Biden Ailesi üyelerinin banka hesaplarına aktarılan 20 milyon doların izini sürdüğünü ancak Joe Biden’a doğrudan bir ödeme yapıldığını tespit edemediğini öne sürüyor. Hunter Biden’ın eski iş ortağı Devon Archer, Joe Biden’ın Hunter’ın iş ortaklarıyla birlikte Washington’da 2 akşam yemeği toplantısında hazır bulunduğunu söyledi. Hunter Biden’ın bilgisayarında ayrıca Burisma şirketinin bir yöneticisinin akşam yemeğinde kendisini babasıyla tanıştırdığı için Hunter’a teşekkür ettiği bir not bulundu. Geçen ay yapılan bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 60’ı Joe Biden’ın oğlu Hunter’ın iş ilişkilerine doğrudan karıştığına inanıyor.