30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2023 20:17 | Son Güncelleme: 08.10.2023 20:19

İngiltere Başbakanı Sunak: İsrail'e her konuda destek vermeye hazırız

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları karşısında İngiltere'nin ihtiyaç olan her konuda destek vermeye hazır olduğunu söyledi
İngiltere Başbakanı Sunak: İsrail'e her konuda destek vermeye hazırız

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Sunak ile Netanyahu'nun, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik dün başlattığı saldırıların ardından, gelişmeleri ele alan telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Görüşmede Sunak'ın, İngiltere'nin yaşananlar karşısında İsrail'e koşulsuz desteğini ilettiği aktarılan açıklamada, "Başbakan (Sunak), Başbakan Netanyahu'ya İsrail'e ihtiyacı olan her konuda destek vermeyi teklif etti." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Sunak'ın, İngiltere'nin yaşananlar karşısında dünyanın "tek ses" olmasını sağlamak için yaptığı diplomatik çalışmaların altını çizdiği, Netanyahu'nun da İngiltere'ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Sunak, İngiltere'deki Yahudi toplumunun güvenliği için atılan adımlardan da söz ederken iki lider, gelişmelerle ilgili yakın temasta bulunma konusunda mutabık kaldı.

Kaynak: AA