27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.02.2022 15:10 | Son Güncelleme: 20.02.2022 16:35

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Kovid-19'a yakalandı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth corona virüse yakalandı. Kovid-19 testi pozitif çıkan Prens Charles ile temaslı olan 95 yaşındaki Kraliçe'nin hastalığı hafif geçirdiği açıklandı
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Kovid-19'a yakalandı

Prens Charles'ın Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından sağlık durumu merak edilen Kraliçe 2. Elizabeth de hastalığa yakalandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin bugün yapılan Kovid- 19 testinin pozitif çıktığını doğrulandı ve "Majesteleri hafif soğuk algınlığı semptomları yaşıyor ancak önümüzdeki hafta Windsor'da hafif görevlere devam etmeyi planlıyor" denildi.

Prens Charles ve Düşes Camilla iki kez hastalığa yakalandı

Sağlık durumu bugüne kadar gizli tutuluyordu 

Prens Charles ile eşi Camilla'nın corona virüs testlerinin pozitif çıkması sonrası gözler Kraliçesi 2. Elizabeth'e çevrilmişti. İki isimle de temaslı olan Kraçile'nin sağlık durumu bugüne kadar gizli tutuluyordu.

Varisini açıkladıktan kısa süre sonra hastalandı

Tahta oturuşunun 70'inci yılı olan 6 Şubat'ta varisinii açıklayan Elizabeth'in kısa süre sonra Kovid-19'a yakalanması dikkat çekti. Son zamanlarda baston kullanan İngiltere Kraliçesi; kendisinden sonra Prens Charles tahta çıktığında, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın kraliçe olacağını açıklamıştı.

 Kraliçe'nin varisi Camilla Parker Bowles kimdir?

Camilla Rosemary asıl adı Camilla Rosemary Mountbatten Windsor olan ya da daha önceki eşinin soyadıyla Camilla Parker Bowles 1947 yılında doğdu. Birleşik Krallık Kraliçesi olan II. Elizabeth'in gelini ve Galler Prensi olan Charles Mountbatten-Windsor'ın ikinci eşidir.

Camilla Parker, Charles Mountbatten-Windsor ile küçük yaşlarda aşk yaşamasına rağmen hem kendisinin, hem de prensin evliliği ilişkilerinin gecikmesine sebep olmuş; hatta Diana Spencer ile Charles Mountbatten-Windsor ayrılığı bu aşka bağlanmıştı. Prenses Diana, tartışma yaratan ‘Kendi Sözleriyle Diana’ adlı belgeselde, evliliği süresince Prens Charles ile Camilla Parker Bowles’un ilişkisini bildiğini söyleyerek, “Bu evlilikte üç kişiydik” demişti.

Prens Charles, Diana'nın ölümünden 8 yıl sonra, 9 Nisan 2005'te Camilla Parker Bowles ileride Kral olacak olan Prens Charles ile II. Elizabeth'in onayı ile evlendi. Genellikle Cornwall Düşesi ve İskoçya'da Rothesay Düşesi unvanı taşır.