16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.04.2021 15:09 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

İngiltere’yi sarsan cinayet

Londra’nın ünlü otellerinden Sheraton Park Lane’in sahibi olan Sir Richard Lexington Sutton, Dorset’teki çiftliğinde bıçaklanarak öldürüldü
İngiltere’yi sarsan cinayet
Edinburg Dükü Prens Philip’in ölümüyle sarsılan Birleşik Krallık, bu haberin Saray tarafından duyurulduğu anlara kadar yine sarsıcı bir ölümü konuşuyordu. İngiltere’nin köklü ailelerinden Sutton Ailesi’nin “baronet” ünvanı sahibi lideri Sir Richard Lexington Sutton Dorset’teki çiftlik evinde öldürüldü. Sutton’lara yakın biri olduğu öğrenilen saldırgan, Sir Richard’le birlikte eşini de defalarca bıçakladı. Sir Richard hayatını kaybederken eşi Anne Schreiber ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Polis 34 yaşındaki zanlıyı Londra Hammersmith’te kullandığı Range Rover cipi sıkıştırarak yakaladı. Zanlının yakalanmadan önce kendini yaraladığı, ancak yaralarının ölümcül olmadığı belirtildi.
Sutton Ailesi “Baronet” ünvanını Kral 1. James’in hüküm sürdüğü 1566-1625 yılları arasında almıştı. “Baronet”lik çok yaygın olmayan bir ünvan. Bu ünvanı taşıyan erkeklere “Sir”, kadınlara “Dame” diye hitap ediliyor. Ancak protokoldeki yerleri “Sir” veya “Şövalyelik” ünvanı taşıyanlardan daha üstte.
Sir Richard Lexington Sutton, İngiltere’nin en zengin 500 kişisi arasında yer alıyordu. Sir Richard, Londra’nın ünlü otellerinden Sheraton Park Lane ile yine en zengin semtlerden olan Mayfair’deki Athenaeum Otel’in sahibiydi. Bath, Cheltenham ve Windsor’da üç lüks otel de yine aile mülklerinin arasında yer alıyor.
Ailenin Dorset, Berkshire, Londra, Lincolnshire ve Aberdeenshire’da yaklaşık 30 bin dönüm toprağı bulunuyor.