26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.01.2023 14:39 | Son Güncelleme: 04.01.2023 15:11

İran lideri Hamaney: Başörtüsü kuralına tam uymayanlar dinsizlik ve devrim karşıtlığıyla suçlanmamalı

İran lideri Ali Hamaney, ülkedeki zorunlu başörtüsü kurallarına tam riayet etmeyen kadınların dinsizlik ve rejim karşıtlığıyla itham edilmemesi gerektiği söyledi. Hamaney "Başörtüsü zayıf olanlar bizim öz kızlarımızdır" dedi
İran lideri Hamaney: Başörtüsü kuralına tam uymayanlar dinsizlik ve devrim karşıtlığıyla suçlanmamalı

İran devlet televizyonunun haberine göre, Hamaney, ülkede Anneler Günü olarak kutlanan Hazreti Fatma'nın doğum yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'daki konutunda bir grup kadınla bir araya geldi. Görüşme sonrasında yaptığı konuşmada, kadınların ülkenin karar alma mekanizmalarının çeşitli kademelerinde istihdam edilmesinin önemli olduğunu belirten Hamaney, "Bugün burada Allah'ın izniyle geleceğimiz ve düşüncemiz için çok faydalı olacak çok keyifli bir toplantı yapıldı" dedi.

Ülkede Mahsa Emini'nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle polis nezaretine alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan ve yaklaşık 4 ay devam eden protestolara da değinen Hamaney, "Son olaylarda düşmanın ümidi, başörtüsü kuralına tam olarak uymayan kadınların başörtüsünü tamamen çıkarmasıydı ancak istedikleri gibi olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

"Onlar bizim öz kızlarımız"

Başörtüsünün dini bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Hamaney, "Yani tesettürün farz olduğuna şüphe yoktur, bunu herkesin bilmesi gerekir. Bu hiç şüphesiz uyulması gereken dini bir yükümlülüktür ancak başörtüsü kuralına tam olarak uymayanlar asla dinsizlik ve devrim karşıtlığıyla suçlanmamalıdır. Başörtüsü zayıf olanlar bizim öz kızlarımızdır" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: AA