01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2023 13:53 | Son Güncelleme: 17.10.2023 15:36

İran lideri Hamaney: İsrail saldırıları durmazsa direniş güçlerimiz harekete geçecek

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupların harekete geçeceğini savundu
İran lideri Hamaney: İsrail saldırıları durmazsa direniş güçlerimiz harekete geçecek

İran devlet televizyonuna göre, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'daki bir toplantıda konuştu. Konuşmasının bir bölümünde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Hamaney, "İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupları kimsenin durduramayacağını" söyledi.

"Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil"

İsrail'in Gazze'de dünyanın gözleri önünde Filistinlilere karşı soykırım yaptığını dile getiren Hamaney, "Bazı yabancı yetkililer, Filistinlilerin neden sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil. Hepsi silahlı" dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Lübnan'ın güneyinde 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile İsrail ordusu arasında karşılıklı çatışmalar yaşanıyor. Şu ana kadar kontrollü devam eden çatışmalarda 3 İsrail askeri ölürken, 3 sivil, 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihat Hareketi üyesi hayatını kaybetti.​​​​​​​ İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye'deki milisler, Irak'ta desteklediği silahlı gruplar ve Yemen'deki Husileri direniş güçleri olarak adlandırıyor.

Nimet Kıraç, Hamas-İsrail savaşında son durumu ve özel söyleşilerinden çarpıcı notları anlattı (Oksijen TV)

 

Kaynak: AA