29 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.09.2024 13:41 | Son Güncelleme: 28.09.2024 13:49

İran'ın Dini Lideri Hamaney: Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında

İran'ın Dini Lideri Hamaney, İsrail ordusunun Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından açıklama yaptı. Nasrallah ile ilgili konuşmayan Hamaney, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ı desteklemekte ve yanında durmaktadır" dedi
İran'ın Dini Lideri Hamaney: Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ordusunun Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından ilk kez konuştu. Hamaney yaptığı açıklamada Müslümanları “her türlü imkanla Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında durmaya ve İsrail'in kötü rejimine karşı onlara yardım etmeye” çağırdı. 

Devlet medyası Hamaney'in “Bu bölgenin kaderini Hizbullah'ın ön saflarda yer aldığı direniş güçleri belirleyecek” dediğini aktardı. Hamaney açıklamasında Nasrallah'tan hiç söz etmedi. Lübnan'da “savunmasız” sivillerin öldürülmesini kınayan Hamaney, bunun İsrail'in “liderlerinin dar görüşlülüğünü ve aptalca politikalarını” gösterdiğini söyledi. Hamaney, "İsrailli suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki kalelerine önemli bir zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidirler. Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ı desteklemekte ve yanında durmaktadır" dedi.