29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.12.2023 18:54 | Son Güncelleme: 21.12.2023 20:55

İşçiler greve gitti: Manş Tüneli trafiğe kapatıldı

Manş Tüneli'nde işletmeci şirket Getlink işçileri greve gitti. Grev nedeniyle tünel ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatıldı. Yolculara tren seyahatlerini erteleme tavsiyesinde bulunuldu
İşçiler greve gitti: Manş Tüneli trafiğe kapatıldı

İngiltere'yi Fransa'ya bağlayan Manş Tüneli'nde, işletmeci şirket Getlink işçilerinin greve gitmesi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. France Bleu'nün haberine göre, Getlink'ten yapılan açıklamada, sendikalı Fransız işçilerin beklenmedik grevi nedeniyle tünelin ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatıldığı belirtildi. Açıklamada işçilerin, şirketin yaptığı bin euroluk ikramiye ödemesini az buldukları ve üç katına çıkarılmasını talep ettikleri belirtildi.

Yolculara tren seyahatlerini erteleme tavsiyesi

Tünelde, yolcu trenlerinin yanı sıra araba taşıma servislerinin de durdurulduğu kaydedildi. Öte yandan, tünelde hızlı tren hizmeti veren Eurostar'ın X hesabından yapılan paylaşımda, Londra'ya gidiş-dönüş seferlerinin askıya alındığı duyurularak, yolculara tren seyahatlerini erteleme tavsiyesinde bulunuldu. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, Londra'nın St-Pancras terminalinde Avrupa seferleri iptal edilen çok sayıda yolcunun beklediği anlar yer aldı.

Kaynak: AA