15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.04.2024 12:33 | Son Güncelleme: 29.04.2024 14:50

İspanya Başbakanı Sánchez kararını açıkladı: Görevine devam edecek

İspanya'da eşine yolsuzluk soruşturması açılmasıyla görevi bırakmayı düşündüğünü duyuran Pedro Sánchez, bugün yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini açıkladı
İspanya Başbakanı Sánchez kararını açıkladı: Görevine devam edecek

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez görevine devam edeceğini açıkladı. Sánchez'in bu kararı, Madrid'deki bir mahkemenin Sánchez'in eşi Begoña Gómez hakkında soruşturma başlattığını açıklamasının ardından İspanyol liderin aniden görevinden istifa etmeyi düşündüğünü duyurmasından günler sonra geldi.

Soruşturma, geçmişte İspanya'nın aşırı sağıyla bağlantıları olduğu bilinen Manos Limpias (Temiz Eller) adlı baskı grubunun şikayeti üzerine başlatıldı. Sánchez bu sabah yaptığı çarpıcı konuşmada başbakanlığa devam etmeye karar verdiğini söyledi ve kolektif bir düşünme çağrısında bulunmanın yanı sıra kamu hayatındaki zehirli uygulamalar olarak tanımladığı şeylerin temizlenmesi çağrısında bulundu. İspanyol toplumunu dünya için bir örnek ve ilham kaynağı olmaya çağırdı. Başbakan ayrıca bu kararını Kral 6. Felipe'ye de bildirdiğini belirtti. 

Ne olmuştu?

Eşi hakkında soruşturma kararı verilmesinin ardından Sánchez yayınladığı açıklamada, “Şimdi bu noktaya geldiğimize göre, kendime haklı olarak sorduğum soru şu: Tüm bunlara değer mi? Samimi olarak bilmiyorum. Durup düşünmem gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Herkes başbakanın istifanın eşiğinde olduğunu düşünürken hafta sonu ülkede binlerce kişi Pedro Sánchez'e desteklerini göstermek ve başbakan olarak kalması için çağrıda bulunmak üzere bir araya geldi.