19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 05.03.2022 23:01 | Son Güncelleme: 05.03.2022 23:48

İsrail 25 Rus milyarderin özel jet ve yatlarına yaptırım kararı aldı

İsrail, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen 25 Rus milyardere sınırlı ölçüde yaptırım kararı aldı
İsrail 25 Rus milyarderin özel jet ve yatlarına yaptırım kararı aldı

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, yaptırım kararı kapsamında, 25 Rus oligarka ait özel jetler İsrail havaalanlarında 48 saatten fazla kalamayacak ve onlara ait yatların limanlara demir atmasına izin verilmeyecek.

ABD'ye katılmaya karar verdi

Yaptırım kararını, ismi paylaşılmayan üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandıran gazete, "İsrail'in, Putin'e yakın Rus iş insanlarına yaptırım uygulanmasında ABD'ye katılmaya karar verdiğini" yazdı. ​​​​​​​Haberde, söz konusu 25 kişinin kim olduklarına ilişkin ayrıntılara yer verilmedi.

Naftali Bennett önce Putin sonra  Zelenskiy ile görüştü

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüşmesinin ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda konuştu. Konuyla ilgili İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Bennett ve Zelenskiy'in görüşmesine ilişkin ayrıntılara yer verilmedi.

Bennett, Rusya ve Almanya ziyaretinde

İsrail Başbakanı Bennett, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere sürpriz bir ziyaretle Moskova'ya gitti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin ile Bennett'in Kremlin Sarayı’nda görüşmede “Ukrayna etrafındaki durumu müzakere ettiklerini” kaydetmişti.

İsrailli siyasi bir kaynak, Bennett'in Kremlin'de Putin ile yaklaşık üç saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini aktarmıştı. Bennett'in ABD, Almanya, Fransa ile koordinasyon içinde olduğu, Ukrayna ile diyaloğunun devam ettiği paylaşılmıştı. Bennett, Moskova'da Putin ile yaklaşık üç saat görüşmesinin ardından Alman Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmek üzere Berlin'e hareket etti. 

Bennett, Jake Sullivan’ı bilgilendirdi

Axios’un Orta Doğu muhabiri Barak Ravid, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsrailli kaynakların kendisine Bennett’in Moskova’ya hareket etmeden önce dün Sullivan’ı telefonla arayarak görüştüğünü söylediğini yazdı.

Paylaşımda, Sullivan’ın Bennett’in Moskova ziyaretine karşı çıkmadığı ancak İsrail Başbakanı'nın Putin’in pozisyonunu etkileme şansı konusunda şüphelerini aktardığı öne sürüldü.