26 Haziran 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2024 11:29 | Son Güncelleme: 17.06.2024 12:01

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrailli bir yetkili, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesini feshettiğini açıkladı. Netanyahu'nun savaşla ilgili olarak küçük bir grup bakanla istişarelerde bulunacağı belirtildi
İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Reuters'ın haberi göre İsrailli bir yetkili yaptığı açıklamada, Benny Gantz'ın hükümetten ayrılmasının ardından beklenen bir hamleyle Başbakan Binyamin Netanyahu'nun altı üyeli savaş kabinesini feshettiğini söyledi. Netanyahu'nun şimdi, savaş kabinesinde yer alan Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in de aralarında bulunduğu küçük bir grup bakanla Gazze savaşı hakkında istişarelerde bulunması bekleniyor. 

Başbakan, koalisyonunun milliyetçi ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in savaş kabinesine dahil olma talepleriyle karşı karşıya kalmıştı ki bu da ABD dahil uluslararası ortaklarla gerginliği arttıracak bir hamleydi. Kabine, Gantz'ın Ekim ayında savaşın başlangıcında Netanyahu'ya ulusal birlik hükümetinde katılmasının ardından kuruldu ve Gantz'ın ortağı Gadi Eisenkot ile dini parti Shas'ın başkanı Aryeh Deri de gözlemci olarak yer aldı. Gantz ve Eisenkot, Netanyahu'nun Gazze savaşı için bir strateji oluşturmadaki başarısızlığı nedeniyle geçen hafta hükümetten ayrıldılar.