11 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.10.2024 22:12 | Son Güncelleme: 10.10.2024 22:27

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Türkiye'ye karşı hiçbir zaman planımız olmadı

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ülkesinin Türkiye'ye karşı planı olmadığını savundu. Herzog, Türk halkına büyük saygı duyduklarını, Türk halkının da İsrail halkına aynı şekilde saygı duyduğunu söyledi
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Türkiye'ye karşı hiçbir zaman planımız olmadı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türk halkına büyük saygı duyduklarını ve ülkesinin "Türkiye'ye karşı hiçbir zaman planı olmadığını" savundu. Times Of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Herzog, ABD'deki Yahudi derneklerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demecini gördüğünü söyleyen Herzog, İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir planı olmadığını öne sürdü. Herzog, Türk halkına büyük saygı duyduklarını, Türk halkının da İsrail halkına aynı şekilde saygı duyduğunu savundu. Türk ve İsrail halkı arasında uzun yıllardır devam eden ilişkiler olduğunu ifade eden Herzog, "Halkların birliği, kardeşliği ve birlikte yaşamayı engelleyen bütün seslerin üstünde olacaktır" iddiasında bulundu. Herzog, İsrail'in saldırıların bölgedeki halkların barış içinde yaşamasını sağlayacak tarihi bir değişime yol açacağını ileri sürdü.