22 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.10.2023 13:35 | Son Güncelleme: 31.10.2023 14:29

İsrail gazetesinden çarpıcı analiz: Dünyayı ikna edemiyoruz

İsrail’de ülkenin en etkili gazetelerinden Yedioth Ahronot, Gazze operasyonunda sivil kaybı arttıkça dünyanın operasyonun haklılığını sorgulama yönüne kaydığını ve Filistinliler’in argümanlarını daha kabul edilir bulmaya başladığını yazdı. İşte o analizden satırbaşları:
İsrail gazetesinden çarpıcı analiz: Dünyayı ikna edemiyoruz

7 Ekim’de Hamas’ın İsraillilere karşı uyguladığı tarifsiz dehşet dünyayı gerçekten şoke etmişti. Sonrasında küresel anlamda İsrail’e ve Yahudiler’e karşı bir sempati dalgası oluştu. Ancak İsrail Gazze Şeridi'nde misilleme yapmaya başladığında ve Filistinlilerin ölü sayısı binlere ulaştığında, umutlarımız hızla yıkıldı. Bir kez daha, İsraillilerin zalim olduğu imajını kabul etmeye fazlasıyla hazır bir dünya ile hesaplaşmak zorunda kaldık.

Kendimizi kandırmayalım

Haber merkezleri bu çatışmada en çok acı çeken insanlar olarak Filistinlileri görerek kalp atışlarını hızlandıran kolay başlıklar atıyorlar. Yine İsraillilerin zalim, Filistinlilerin ise pasif kurbanlar olduğu bir anlatıya geri dönüyoruz. İsrail'in Hamas'ı Gazze'den söküp atma kampanyasının yanı sıra anlatılanlar üzerindeki savaş devam ederken, dünyayı İsrail'in arkasında durmaya ikna edebileceğimizi düşünerek kendimizi kandırmamalıyız. İsrail'i uzun zamandır destekleyenler bunu yapmaya devam edecek olsalar da, bu İsrail'in kazanabileceği bir savaş değil. Çok uzun zamandır insanların zihinleri dünyada yanlış giden her şey için bizi suçlamaya şartlandırıldı. Yapacağımız hiçbir şey bunu değiştirmeyecek.