20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2023 08:46 | Son Güncelleme: 04.11.2023 22:12

İsrail-Hamas savaşında 29. gün: Dakika dakika gelişmeler

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaşta 29. güne girildi. İsrail, gece boyunca karadan ve havadan Gazze'nin kuzeyi ile güneyindeki farklı kentlere saldırılarını sürdürdü. İşte dakika dakika bölgedeki son gelişmeler
İsrail-Hamas savaşında 29. gün: Dakika dakika gelişmeler

Orta doğuda tansiyon bölgede 29 gündür devam eden İsrail-Hamas savaşı nedeniyle yükselmeye devam ediyor. İsrail tarafı Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği bombalamalar devam ederken dünya kamuoyunda bölgedeki sivil kayıplar bulunuyor. İşte anbean bölgede yaşananlar...

22:10 İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişine her ne şekilde olursa olsun izin vermeyeceklerini belirtti.

21:51 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze şehrine hem güneyden hem de kuzeyden saldırdığını ve yerleşim bölgelerine girdiğini söyledi.

20:56 Kassam Tugayları son 48 saatte İsrail ordusuna ait 24 askeri aracın imha edildiğini duyurdu.

20:17 Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının insani felaketin büyümesine neden olduğunu ve İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını zorlaştırdığını belirtti.

20:15 Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar, Gazze Şeridi'nden günde 40 ila 50 yaralının Refah Sınır Kapısı üzerinden ülkeye giriş yaptığını ve yakındaki hastanelere nakledildiğini belirtti.

18:30 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze’de Şifa Hastanesi’ne yaptığı saldırıdan dolayı dehşete düştüğünü belirtti.

18:25 Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de 3 Kasım'da Kudüs, Endonezya ve Şifa hastaneleri yakınlarına düzenlenen saldırıları kınıyoruz. 

17:25 Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 46 gazeteci öldü.

16:59 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmada 5 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu

16:29 Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği "katliamlardan" ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimini sorumlu tuttuğunu açıkladı.

15:48 İsrail ile çatışan Hizbullah Hareketi, İsrail’e ait 5 askeri noktaya saldırı düzenlendiğini duyurdu.

15:40 İsrail ordusu, Lübnan topraklarından düzenlenen roket saldırılarına karşılık Hizbullah’a ait hedeflerin vurulduğunu açıkladı.

15:37 Dışişleri Bakanlığı: İsrail tarafının ateşkes çağrılarını kabul etmeyerek sivil halka saldırılarını sürdürmesi üzerine Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Ankara'ya çağırıldı

15:36 BM: Gazze Şeridi genelinde yeterli bakıma erişim eksikliği nedeniyle anne ve yenidoğan ölümlerinin artmasını bekliyoruz.

14:50 İsrail ordusu, havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki nüfusa güneye gitmeleri uyarısını yineledi.

14:29 İrlanda'da bir grup akademisyen, üniversitelerine "İsrail kurumlarıyla ilişkilerini derhal askıya alma" çağrısında bulunarak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "etnik temizlik kampanyası" olarak niteledi.

14:01 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Enkaz altında 1250'si çocuk 2 bin 200 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldık.

13:52 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 261 artarak 9 bin 488'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın.

13:31 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in "uluslararası sözleşmelerle yasaklanan" silahlarla gerçekleştirdiği saldırıların durdurulmasını istedi.

12:46 Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi’nde sivillerin korunması ve bölgeye yakıt ulaştırılması için yapılan uluslararası çağrılara "hastane ve okulları bombalayarak yanıt verdiğini" belirtti

12:24 İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okulu'nu bombaladı, ölü ve yaralılar var.

11:56 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 55 Filistinliyi gözaltına aldı.

11:32 İsrail ordusu, Lübnan topraklarından saldırı hazırlığında olduğunu iddia ettiği, 2 grubu vurduğunu duyurdu.

11:07 Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Filistin'deki son gelişmeleri ele aldı. Görüşmede, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından bölgedeki son gelişmeleri istişare eden ikili, "İsrail'in uluslararası hukuka uygun olarak kendini savunma hakkını" desteklediklerini vurguladı.

09:39 Japonya, Gazze Şeridi'ne insani yardımların girebilmesi amacıyla İsrail'e, "saldırılara ara vermesi" çağrısı yaptı.

09:12 İsrail ordusunun, Gazze’nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu açıklandı.

07:46 Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki En-Nasr ve Şeyh Rıdvan mahallelerinde sivillerin yaşadığı evleri bombaladı.

07:16 İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenlediği ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

03:08 ABD’nin başkenti Washington D.C’de bugün, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ateşkesin sağlanması ve ABD’nin İsrail’e yardımlarını durdurması çağrısıyla protesto gösterisi düzenlenecek.

03:03 İsrail'in karadan ve havadan yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze'de bulunan Kemal Advan Hastanesi'ndeki hasta ve yaralıların kurtarılması için uluslararası topluma çağrı yapıldı.

02:26 Londra'da 11 Kasım'da düzenlenecek Filistin'e destek yürüyüşü için İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın provokatif ve saygısızca, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın ise nefret yürüyüşü ifadesini kullanmasına tepkiler geldi.

02:30 Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail ablukası ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ne 47 yardım tırının daha giriş yaptığını bildirdi.

02:04 ABD’nin California eyaletindeki Oakland Limanı’na giren onlarca kişi, İsrail’e yapılacak silah yardımlarını taşıyacağı iddia edilen askeri geminin önünde protesto gösterisi düzenledi.

01:53 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırı düzenlediği Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansın Hamas mensupları tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

01:17 ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerinin, İsrail ordusundan, Cibaliye Mülteci Kampı’na yönelik ilk saldırının nedenlerine yönelik açıklama istediği belirtildi.

00:33 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, bugün Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşeceği açıklandı.

00:21 ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ryan Zinke, Filistinlilerin ABD'ye vize almasını engelleyecek ve ülkede bulunan Filistinlilerin sınır dışı edilmesinin önünü açabilecek yasa tasarısı hazırladı.

00:04 Uluslararası Af Örgütü: Gazze'de çatışmalar durmazsa insani felaket daha da kötüleşecek

00:00 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu bombaladı. Saldırıda ölenlerin ve yaralananların olduğu bilgisi verildi.