18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2023 04:38 | Son Güncelleme: 01.09.2023 04:38

İtalya bir kez daha kimyasal hadımı tartışıyor

Palermo’da 19 yaşındaki bir kadına 7 erkeğin tecavüz etmesinin ardından, 5 yıl önce rafa kaldırılan ‘kimyasal hadım’ tartışması yeniden gündeme taşındı
İtalya bir kez daha kimyasal hadımı tartışıyor

Övgü Pınar / Roma

İtalya’yı sarsan bir toplu tecavüz vakası sonrası hükümet sıralarından gelen kimyasal hadım ve gençlerin pornoya erişiminin sınırlanması gibi ‘çözüm önerileri’ tartışılıyor.

Sicilya adasının başkenti Palermo’da geçen ay bir grup genç erkeğin kendisine toplu tecavüzde bulunduğunu söyleyen 19 yaşındaki genç kadının şikayeti üzerine yaşları 17 ile 22 arasında değişen 7 kişi tutuklandı. Zanlıların telefon kayıtlarının incelenmesi, mağdurun ve görgü tanıklarının ifadelerinden basına yansıyanlara göre 6 Temmuz’u 7 Temmuz’a bağlayan gece Palermo sahilindeki Foro Italico bölgesinde, 7 kişiden 6’sı aşırı alkollü kadına tecavüz ederken, bir kişi de bu anların görüntülerini kaydetti.
Grubun yumruk ve tokatlı saldırısına da uğrayan kadının ambulans istediği, ancak saldırganların kadını izbe bir yerde terk ederek bir restorana gittiği ortaya çıktı. Saldırı sonrası çevreden yardım isteyen kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.