19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2024 11:55 | Son Güncelleme: 19.08.2024 15:39

İtalya'da fırtına nedeniyle batan teknede 7 kişi kayboldu

Palermo açıklarında 56 metre uzunluğunda yelkenli bir gezi teknesinin fırtına nedeniyle battığı ve olayda 7 kişinin kaybolduğu açıklandı

İtalya basınında çıkan haberlerde, son günlerde ülke genelini etkileyen yağış ve fırtınalı havanın, Palermo kentinin 20 kilometre doğusundaki Porticello açıklarında bir teknenin bu sabah yerel saatle 05.00 sıralarında batmasına yol açtığı belirtildi.

15 kişi kurtarıldı

Vigili del Fuoco’dan yapılan açıklamada, “Porticello'da kıyıya yakın bir yerde batan bir yelkenli tekne için 05.00'ten beri kurtarma çalışmaları yapılıyor. Olay yerinde, 7 kişinin kaybolduğu bildirildi. İlk etapta suya düşen 15 kişi kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları, Katanya uçuş departmanına bağlı dalgıçlar, motorlu tekne ve helikopterle yapılıyor. İtfaiye dalgıçları tarafından enkazın dışından bir erkek cansız bedeni çıkarıldı. Arama çalışmaları denizde sahil güvenliğin koordinasyonunda devam ediyor” denildi. Teknenin 49 metre derine battığı ve kayıpları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Kayıpları arama çalışmalarına havadan bir helikopterin de destek verdiği kaydedildi. İngiliz bayrağı taşıyan teknede bulunanların İngiltere, Yeni Zelanda, Sri Lanka, Fransa, İrlanda, ABD ve Kanada vatandaşları oldukları öğrenildi.

Kaynak: AA