06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.09.2022 17:02 | Son Güncelleme: 09.09.2022 17:10

Jeff Bezos, Kraliçe Elizabeth paylaşımıyla gündemde

Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatı dünya basınında birinci sıraya yerleşti, iş ve sanat dünyasından birçok isim de 70 yıllık hükümdarlığın son bulmasıyla ilgili duygularını sosyal medyadan paylaştı. Onlardan biri de Jeff Bezos oldu. Ancak Bezos'un, Twitter'da yaşadığı polemik gündem oldu
Jeff Bezos, Kraliçe Elizabeth paylaşımıyla gündemde

Forbes'un 2022 en zenginler listesinin 3. sırasında yer alan Jeff Bezos, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi sonrası sosyal medyadan "Görev tanımının simgesi haline gelmiş daha öne çıkan bir isim tanımıyorum. Tüm İngilizlere başsağlığı diliyorum" mesajı paylaştı. Ancak 58 yaşındaki iş insanı daha sonra Kraliçe'yi eleştiren bir Tweet'e cevap verince ortalık karıştı.

Bezos "ABD'nin Carnegie Mellon Üniversitesi'nden Prof. Uju Anya'nın “Hırsız, tecavüzcü bir soykırım imparatorluğunun baş hükümdarının sonunda öldüğünü duydum. Çektiği acı dayanılmaz olsun" mesajına “Bu, güya dünyayı daha iyi hale getirmek için çalışan biri mi? Ben öyle düşünmüyorum. Vay" diyerek cevap verdi.

Bezos, Amazon işçilerini zor koşullarda çalıştırdığı için eleştiriliyor

Bunun üzerine sosyal medya kullanıcıları, Amazon kurucusuna eleştiri yağmuruna tuttu. Anya ise Bezos'a "Senin ve acımasız açgözlülüğünün bu dünyada zarar verdiği herkes, seni benim sömürgecilerimi hatırladığım kadar sevgiyle hatırlasın" diyerek cevap verdi.

Bu arada bazı sosyal medya kullanıcıları da Anya'yı 'yorumunun zamanlaması ve bir insana acılarla dolu ölüm dilemesi' gerekçesiyle eleştirdi.

Üniversite: Tasvip etmiyoruz

Bunun üzerine Carnegie Mellon Üniversitesi, "Uku Anya'nın bugün kişisel sosyal medya hesabında yayınladığı saldırgan ve sakıncalı mesajları tasvip etmiyoruz" açıklamasını paylaştı. Üniversite yönetimi, "İfade özgürlüğü, yüksek öğrenim misyonunun özüdür, ancak paylaştığı görüşler kesinlikle kurumun değerlerini veya teşvik etmeye çalıştığımız söylem standartlarını temsil etmiyor" diye ekledi.