19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2023 19:58 | Son Güncelleme: 02.08.2023 20:26

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie ayrılıyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie 18 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı aldı. Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, çiftin 'yakın bir aile olmaya devam ettiği' ve yasal bir anlaşma imzaladıkları belirtildi
Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie ayrılıyor

Trudeau, Instagram hesabından yaptığı açıklamada eşi Sophie ile ayrıldığını duyurdu. Trudeau, Sophie ile "anlamlı ve zor konuşmanın" ardından bu kararı verdiklerini kaydetti.

Trudeau Instagram'daki paylaşımında "Her zaman olduğu gibi, birbirimize ve inşa ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz her şeye derin sevgi ve saygı duyan yakın bir aile kalmaya devam ediyoruz" diye yazdı. Trudeau ayrıca çocuklarının refahı için mahremiyetlerine saygı gösterilmesini istedi.



Sophie ve Justin Trudeau ilk kez Montreal'de çocukken tanıştılar ve 2003 yılında bir yardım etkinliğinde yolları tekrar kesişti. 51 yaşındaki Trudeau ve 48 yaşındaki Grégoire Trudeau 2005 yılında evlendi ve ikisi erkek biri kız olmak üzere üç çocukları oldu. 

Justin Trudeau, en son Nisan ayındaki doğum gününde yaptığı bir paylaşımda olmak üzere, yıllar boyunca eşine pek çok özel günde sevgisini göstermeye çalıştı. Eşiyle birlikte çektirdiği iki selfie'yi sosyal medyada paylaşarak ona olan sevgisini dile getirdi. Trudeau paylaşımında, "Mutlu yıllar, Sophie. Bundan, buna ve aradaki her şeye kadar, yanımda olmasını tercih edeceğim kimse yok... Seni seviyorum, aşkım" yazdı.

Eşi Sophie de bu sevgiye 18 Haziran Babalar Günü'nde karşılık verdi ve şu paylaşımı yaptı: "Bu adam çocuklarına duyduğu sevgiyi her yere taşıyabilir. Babalar, oğullarınız ve kızlarınız için ailenizdeki akıl hocası rolünüzü asla küçümsemeyin"

Şiddetli fırtınalardan geçtik

Geçen yıl, 17. evlilik yıldönümlerini anmak için yaptığı bir başka romantik paylaşımda Sophie şunları yazdı: "19 yıldır birlikteyiz, 17 yıldır evliyiz, güneşli günlerden, şiddetli fırtınalardan ve aradaki her şeyden geçtik ve henüz bitmedi"

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Yakın bir aile olmaya devam ediyorlar ve Sophie ile başbakan çocuklarını güvenli, sevgi dolu ve işbirliğine dayalı bir ortamda yetiştirmeye odaklanmış durumdalar. Aile önümüzdeki haftadan itibaren tatilde bir arada olacak"

Trudeau, görevdeyken ayrılık ilan eden ikinci başbakan oldu. Babası Pierre Trudeau 1979 yılında eşi Margaret'ten 1984 yılında boşanmıştı.

Justin Trudeau 2015'te ilk kez seçildiğinde liberal ikon babasının yıldız gücünü kullanmıştı. Skandallar, seçmen yorgunluğu ve ekonomik enflasyon, iktidarda geçirdiği sekiz yılın ardından popülaritesine zarar verdi.