28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2023 11:01 | Son Güncelleme: 31.07.2023 12:05

Kanada tarihinin en büyük orman yangınlarında hayatını kaybeden iftaiyeci sayısı 3'e çıktı

Kanada'da devam eden ve ülke tarihinin en büyük yangını olarak kayıtlara geçen orman yangınlarında yaşamını yitiren itfaiyecilerin sayısı 3'e yükseldi
Kanada tarihinin en büyük orman yangınlarında hayatını kaybeden iftaiyeci sayısı 3'e çıktı

BBC'nin haberine göre, tarihinin en büyük orman yangınlarıyla boğuşan Kanada'da yetkililer, ülkenin İngiliz Kolumbiyası bölgesindeki orman yangınlarıyla mücadelede bir itfaiyecinin hayatını kaybetmesiyle bu yılki orman yangınlarında yaşamını yitiren itfaiyeci sayısı 3'e çıkmış oldu. Kanada'da kontrol altına alınamayan yangınlar sebebiyle bölge sakinleri güneydeki ABD sınırına doğru tahliye edilirken, devam eden yangınların üçte birinin İngiliz Kolumbiyası bölgesinde olduğu açıklandı.

Ülke tarihinin en büyük yangınında şimdiye kadar Güney Kore ve Küba'nın yüz ölçümünden daha fazla ormanlık alan kül oldu.

Kanada'da bu sene orman yangınlarında kül olan ormanlık alanın büyüklüğü 12 milyon hektarı geçti. Bu sayı Güney Kore ve Küba’nın yüz ölçümünden daha fazlaya tekabül ediyor. Kanada'da bu yıl çıkan 990 yangından 613'ü halen sürüyor ve kontrol altında değil. ​​​​​​

Kanada Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Kurumlar Arası Orman Yangın Merkezi'nden (CIFFC) açıklanan verilere göre, bu yıl ülkede orman yangınları nedeniyle yok olan arazi miktarı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

En son 1989'da nisan-eylül aylarını kapsayan orman yangınları sezonunda yaklaşık 7,6 milyon hektar ormanlık alanın yandığı Kanada'da bu yıl, henüz yangın sezonunun ortasında olunmasına karşın 12 milyon hektardan fazla ormanlık alan yandı.

Kaynak: AA