04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.03.2023 15:03 | Son Güncelleme: 30.03.2023 15:44

Katolik Kilisesi: Papa Franciscus'un durumu iyiye gidiyor

Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi olan Vatikan'dan dün solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hastaneye kaldırılan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un durumunun iyiye gittiğini açıkladı
Katolik Kilisesi: Papa Franciscus'un durumu iyiye gidiyor

Nefes darlığı şikayetiyle dün öğleden sonra Roma'daki Gemelli Hastanesi'ne kaldırılan 86 yaşındaki Papa Franciscus'un durumuna ilişkin Vatikan'dan yeni bir açıklama yapıldı. Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, yazılı açıklamasında, "Papa Franciscus, gece iyi dinlendi. Klinik tablo giderek düzeliyor ve planlanan tedaviler devam ediyor. Bu sabah kahvaltısını yaptı, gazeteleri okudu ve çalışmaya başladı. Papa, hastanenin şapelinde dua da etti" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Sözcü Bruni, dün ilk olarak Papa'nın önceden planlı kontroller için Gemelli Hastanesi'ne gittiğini duyurmuş, ardından ikinci bir açıklamayla Katoliklerin ruhani liderinin son günlerde nefes darlığı sıkıntısı nedeniyle hastaneye gittiğini belirtmişti. Papa Franciscus, öğlen saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Son saatlerde gelen çok sayıda mesaj beni duygulandırdı. Yakınlık ve dualar için şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

 

 

Kaynak: AA