20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 20.12.2022 14:53 | Son Güncelleme: 20.12.2022 15:15

Kral 3. Charles’ın yüzünün yer aldığı yeni banknotların tasarımları paylaşıldı

İngiltere Merkez Bankası, üzerinde Kral 3. Charles’ın resminin yer aldığı yeni banknotların tasarımlarını kamuoyuyla paylaştı. Yeni kağıt paraların 2024 ortasından itibaren dolaşıma sokulmasının ardından şu anki mevcut banknotlar da geçerli olmaya devam edecek
Kral 3. Charles’ın yüzünün yer aldığı yeni banknotların tasarımları paylaşıldı

İngiltere Merkez Bankası, üzerinde Kral Charles’ın resminin yer aldığı yeni banknotların tasarımlarını kamuoyuyla paylaştı. 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlardaki tek değişiklik portre olacak. Şu anki banknotların üzerlerinde eylül ayında hayatını kaybeden eski İngiltere hükümdarı Kraliçe Elizabeth’in resmi bulunuyor.

theroyalfamily / Instagram

Yeni banknotların ön yüzünde ve güvenlik için şeffaf bırakılan pencere bölümünde Kral Charles’ın portresi yer alacak. Yeni kağıt paraların 2024 ortasından itibaren dolaşıma sokulmasının ardından şu anki mevcut banknotlar da geçerli olmaya devam edecek.

Kraliçe 2. Elizabeth banknota basılan ilk monarktı

Kraliçe 2. Elizabeth, İngiltere Merkez Bankası tarafından 1960’dan itibaren dolaşıma sokulan banknotlarda yer alan ilk ve tek monarktı. İskoçya ve Kuzey İrlanda bankaları tarafından basılan kağıt paralarda ise monarkın resmi yer almıyor. İngiltere'de şu anda dolaşımda Merkez Bankası'nın bastığı yaklaşık 80 milyar sterlin değerinde yaklaşık 4,5 milyar banknot bulunuyor.