26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.09.2022 22:47 | Son Güncelleme: 20.09.2022 02:23

Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşı defnedildi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in naaşı, tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenen resmi cenaze töreninin ardından St. George Şapeli'ne defnedildi
Fotoğraf: Andrew Testa/The New York Times
Fotoğraf: Andrew Testa/The New York Times

96 yaşından hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in tabutu, başkent Londra’daki Westminster Abbey Kilisesi’nde yapılan cenaze merasiminin ardından TSİ 17.00’de Windsor Kalesi önündeki Uzun Yürüyüş alanına getirildi.

Askeri geçit töreniyle nakledilen Kraliçe'nin tabutunun arkasında, İngiltere Kralı 3. Charles ve diğer Kraliyet ailesi üyeleri yürüdü.

Fotoğraf: Andrew Testa/The New York Times

Kraliçe'nin naaşının geçeceği güzergahta dün geceden bu yana bekleyen binlerce kişi de geçit törenini izleme imkanı buldu. Ayrıca, alana kurulan çok sayıda dev ekrandan da geçit töreni canlı izlendi.

Kraliçesi 2. Elizabeth, Windsor Kalesi'nde St. George Şapeli'ne nakledildi ve defin işlemi, özel aile töreniyle burada yapıldı.

Windsor Kalesi'nde yapılan uzun yürüyüş boyunca insanlar, Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenini izlemek için toplandı (Fotoğraf: Mary Turner/The New York Times)

Windsor Kalesi'nde TSİ ile 18.00 sıralarında başlayan tören, Kraliçe'nin tabutunun, kraliyet mezarına indirilmesiyle son buldu. Kral 3. Charles ve Kraliyet Ailesi üyeleri aileye özel veda töreni için TSİ 21.30'da St. George Şapeli'ne döndüler. 

Kraliyet ailesinin resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, Kraliçe, Windsor Kalesi'ndeki Kral George VI Anıt Şapeli'nde rahmetli kocası Prens Philip'in yanına gömüldü. Açıklamada, "Kraliçe, Edinburgh Dükü ile birlikte Kral George VI Anıt Şapeli'ne gömüldü" denildi.

Buckingham Sarayı bunu "aile için son derece kişisel bir olay" olarak nitelendirdi. Buradaki etkinlik televizyonda yayınlanmadı ve içeriye medya alınmadı.