22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2023 13:20 | Son Güncelleme: 27.06.2023 13:44

Kremlin: Putin en kötü senaryoyu engelledi

Wagner’in ayaklanmasının Vladimir Putin’in en kötü senaryonun yaşanmaması adına gösterdiği çabalar ve irade sayesinde bastırıldığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı'nın yakın zamanda orduya sesleneceğini açıkladı
Kremlin: Putin en kötü senaryoyu engelledi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wagner'in Yevgeniy Prigojin’in emriyle giriştikleri 24 içinde sonlanan ayaklanmaya ilişkin, “Burada en mühimi, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın (Vladimir Putin) çabaları ve yaşanabilecek en kötü senaryonun gerçekleşmesine izin vermemek için gösterdiği irade. Yapılan buydu” dedi.

Ordu ve medya yöneticileriyle toplantı

Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus askeri birlikleri, Ulusal Muhafızlar, güvenlik güçleri ve Cumartesi günkü paralı asker isyanı sırasında düzeni sağlamaya yardım eden diğer kişilere hitap edeceğini söyledi. Sözcü Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin'in nerede olduğuna dair hiçbir bilgisi olmadığını belirten Peskov, Putin'in Rus medya başkanlarıyla da görüşeceğini de sözlerine ekledi.

Vladimir Putin isyan sırasında yaptığı açıklamada "Rusların Rusları öldürmesine bir daha izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.