24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2022 15:31 | Son Güncelleme: 07.12.2022 16:29

Kremlin Sözcüsü Peskov: Rusya'nın olayla ilgisi yok

Kremlin Sözcüsü Peskov, Almanya'da darbe planlayan gruba operasyon düzenlenmesiyle ilgili sürecin bu ülkenin iç meselesi olduğunu belirterek, "Biz de olayı basından öğrendik, bu konuda söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi
Kremlin Sözcüsü Peskov: Rusya'nın olayla ilgisi yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'da darbe planlayan bir gruba operasyon düzenlenmesini değerlendirdi. Rusya'nın söz konusu olayla bir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Peskov, "Bunlar Almanya'nın iç sorunları. Rusya'nın olaya dahli konusunda herhangi bir spekülasyon olamayacağını zaten kendileri de ifade ettiler. Biz de olayı basından öğrendik, bu konuda söyleyecek bir şeyimiz yok" ifadesini kullandı. 

Almanya'da bugün sabah saatlerinde ülke genelinde yapılan baskınlarda terör örgütü üyesi olmak ve darbe planlamak suçuyla biri Rusya vatandaşı 25 kişi gözaltına alınmıştı. Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Rusya vatandaşının gözaltına alınmasına ilişkin, kendilerine resmi kanallardan bilgi verilmediği bildirilmişti.

Almanya İçişleri Bakanı: Sert tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Alman İmparatorluğu'nu örnek alan bir devlet oluşumu amacıyla terör örgütü kurmakla suçlanan gruba yönelik operasyon yapıldığını belirterek, "Bu tür girişimlere karşı hukukun üstünlüğünü savunarak harekete geçiyoruz. Bu sert tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Faeser, soruşturmanın Alman İmparatorluğu (Reichsbürger) fikrini savunan bir gruptan gelen terör tehdidine karşı yürütüldüğünü ifade ederek şunları kaydetti, "Bugün ortaya çıkarılan şüpheli terör örgütü, şiddet içeren darbe hayalleri ve komplo ideolojileri tarafından yönlendirilmektedir. Darbe planlarının ne kadar ilerlediğine dair net bir tablo var ancak bu yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkarılacak. Militanlar demokrasiye, devletimize ve toplumumuzu savunan insanlara duydukları nefrette birleşmişlerdir. Bu nedenle bu tür girişimlere karşı hukukun üstünlüğünü savunarak harekete geçiyoruz. Bu sert tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz." 

Kaynak: AA