05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2023 13:56 | Son Güncelleme: 03.04.2023 15:02

Kremlin'den blogger'ın öldüğü patlamaya ilişkin açıklama: Bu bir terör eylemi

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, kafede meydana gelen patlamada Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerini destekleyen görüntüler üretmesi ile bilinen blogger Maksim Fomin hayatını kaybetti. Rusya Soruşturma Komitesi saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı
Kremlin'den blogger'ın öldüğü patlamaya ilişkin açıklama: Bu bir terör eylemi

Dün Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin St. Petersburg şehrindeki bir kafede patlama meydana geldiği açıklandı Patlama sonucunda Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerini destekleyen görüntüler üretmesi ile bilinen blogger Maksim Fomin'in hayatını kaybettiği belirtildi.

Bir kişi gözaltına alındı

Vladlen Tatarskiy takma adıyla bilinen Maksim Fomin'in öldüğü saldırı hakkında açıklama yapan Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen Darya Trepova’nın yakalandığını duyurdu. Rusya İçişleri Bakanlığı da Trepova'nın ifadesine yönelik görüntü yayınladı. Trepova, içinde patlayıcı bulunan heykelciği kafeye getirdiğini itiraf etti. Trepova'nın, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerine karşı geçen yıl düzenlenen protesto gösterilerine katıldığı belirtiliyor.

Rus İçişleri Bakanlığı, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Fomin'e ölümünden önce içine bomba gizlenmiş bir heykel hediye edildiğinin belirlendiğini söylemişti. Fomin'in elinde patlayan heykeli ona veren kişinin Trepova olduğundan şüpheleniliyor.

"Elbette, bu bir terör eylemi"

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Elbette, bu bir terör eylemi. Bu terör eyleminin planlaması sürecinde Ukrayna istihbaratının yer aldığına dair bilgiler var. Büyük ihtimal, Fomin'in suikastı ve terör eylemi arkasında Kiev rejimi var" ifadelerini kullandı. Başkent Moskova'da Ağustos 2022'de gerçekleşen bombalı saldırıda Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina'nın da hayatını kaybettiğini anımsatan Peskov, söz konusu suikastın arkasında da Ukrayna'nın olduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, St. Petersburg şehrindeki bir kafede patlama meydana geldi. Patlama sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi de yaralandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis yetkilileri, patlamanın patlayıcı cihazla gerçekleştirildiğini ifade etti.