08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2024 17:49 | Son Güncelleme: 25.06.2024 17:54

Kuzey Kore çöp balonu göndermeye devam ediyor

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin çöp balonları göndermeye devam ettiğini duyurdu. 28 Mayıs'tan bu yana Güney Kore'ye gönderilen çöp balonlarının 2 bini geçtiği belirtiliyor
Kuzey Kore çöp balonu göndermeye devam ediyor

Yonhap'ın haberine göre, Kuzey Kore, Güney Kore'ye oldukça fazla sayıda çöp balonu göndermesinin hemen ardından yeniden aynı eylemi tekrarladı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'nın (JCS) yaptığı açıklamada, yeni gönderilen çöp balonlarının sayısının henüz bilinmediği, Kuzey'den ülkedeki Gyeonggi kentine doğru havalandığı dile getirildi.

Aynı zamanda yapılan açıklamada, halktan düşen balonlara dokunmamaları ve orduya haber vermeleri gerektiği istendi.

 Sayısı 2 bini geçti

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS), daha önceki saatlerde yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin içerisinde çöp bulunan yaklaşık 350 balon gönderdiğini bildirmişti.

Açıklamada ayrıca Kuzey'in girişimlerine mukabil hoparlörlerle propaganda yayınları yapmaya hazır olunduğu ve bu tür bir psikolojik savaşın uygulanmasının Kuzey Kore'nin eylemlerine bağlı olacağı uyarısında bulunulmuştu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, cuma günü açıklama yaptı ve Güney'in propagandalarına karşı daha fazla çöple dolu balon gönderecekleri uyarısını yaptı. Kuzey'in 28 Mayıs'tan bu yana Güney'e 2 bini geçen çöp balonu gönderdiği belirtiliyor.

Kaynak: AA