26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.08.2022 09:31 | Son Güncelleme: 31.08.2022 09:54

Kuzey Kore, Kim Jong Un’un Covid geçirdiğini açıkladı

Daha önceki iddialar reddedildikten sonra Kuzey Kore medyası, Ulusal Liderleri’nin Covid-19 geçirdiğini kabul etti
Kuzey Kore, Kim Jong Un’un Covid geçirdiğini açıkladı

Kuzey Kore devlet medyasında yer alan haberlere göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkede kabul edilen ilk Covid-19 salgınını kontrol altına almak için savaşırken enfekte oldu. 

Eczaneleri ziyaret ederken hastalandı

Resmi günlük gazete Rodong Shinmun’un yaptığı açıklamada, Kim Jong Un'un Kuzey Kore'nin ilk Covid-19 salgınını kontrol altına almak için çalışırken hastalandığını belirtildi.  Gazete, Kim'in Mayıs ayında başkentte eczaneleri ziyaret ederken hastalığı geçiren çalışanlarla temas ettikten sonra yüksek ateşten muzdarip olduğunu söyledi. Gazete, Kim'in hastalığının tarihini veya hala hasta olup olmadığını belirtmedi. Şu andaki sağlık durumuna ilişkin de bilgi paylaşmadı.  

Ülkede testler yetersiz

Ayrıca Kim’in virüs testinin gerçekten pozitif çıkıp çıkmadığı da belli değil. Ülke testlerde yetersiz ve genellikle Covid vakalarını “ateşi olan hastalar” olarak adlandırıyor. İlk olarak Korea Times tarafından bildirilen habere göre kız kardeşi, Kim Jong Un’un covid geçirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu. 

Salgına karşı zafer ilan ettiler

Kuzey Kore’de, Mayıs ayında patlayan bir Covid-19 salgını sonrasında ulusal bir acil durum ilan etti. Çoğu uzman iddiadan şüphe duysa da, salgın tüm dünyada başladığından bu yana ülkedeki yetkililer tarafından kabul edilen ilk salgındı. Kuzey Kore, üç ay boyunca hastalıkla mücadele ettikten sonra Covid-19'a karşı zafer ilan etti. Uzmanlar iddiaya hala şüpheyle bakıyorlar.