Kuzey Kore devlet medyası KCNA'nın cumartesi günü geçtiği habere göre, Kore Halk Ordusu’nun bölük komutanlarına hitap eden Kim Jong Un, ordunun temel yapı taşı olan bölük seviyesindeki tüm birliklerin eksiksiz bir savaş hazırlığı içinde olması gerektiğini vurguladı.
Reuters'ın haberine göre Söz konusu toplantı, Kim'in askeri gücü pekiştirmeye yönelik istikrarlı politika önceliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
KCNA, 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen bu konferansın, iktidardaki Kore İşçi Partisi’nin şubat ayında düzenlenen Dokuzuncu Kongresi’nden bu yana tüm orduyu kapsayan ilk genel toplantı olduğunu bildirdi.
Bölük komutanlarına yaptığı konuşmada Kim Jong Un, "yeni dönem askeri yapılanma hedeflerine" ulaşılabilmesi için her bir bölüğün kendisini tamamen hazırlaması gerektiğini belirterek şu çağrıda bulundu:
"Haydi en güçlü orduyu inşa edelim ve kendi tarzımızda bir askeri devrimi hızlandıralım."
Kuzey Kore'nin önümüzdeki beş yıllık yol haritasını ve stratejik yönünü belirleyen iktidar partisinin şubat ayındaki Dokuzuncu Kongresi sırasında Kim Jong Un, nükleer silahlar ile füze programlarını geliştirme kararlılığını yinelemenin yanı sıra konvansiyonel silahlı kuvvetlerin de daha güçlü hale getirilmesi talimatını vermişti.
Pyongyang yönetimi, bu doğrultuda hem stratejik caydırıcılık kapasitesini artırmayı hem de saha birliklerinin operasyonel kabiliyetlerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.
Kaynak: Gazete Oksijen

