29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.09.2022 14:40 | Son Güncelleme: 21.09.2022 15:24

Letonya ve Hollanda, Putin'in seferberlik ilanına karşı Ukrayna'ya destek çağrısı yaptı

Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi üzerine Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics, Ukrayna'ya daha fazla destek çağrısında bulunarak Rusya'nın bugün Avrupa ve dünya barışı için geçen yüzyıldaki Nazi Almanyası kadar tehlikeli olduğunu belirtti
Letonya ve Hollanda, Putin'in seferberlik ilanına karşı Ukrayna'ya destek çağrısı yaptı

Letonya ve Hollanda, Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi üzerine, Ukrayna'ya daha fazla destek çağrısında bulundu. 

 Rinkevics, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Putin, Ukrayna'nın bazı bölgelerinin kısmi seferberliğini ve ilhakını duyurdu. Onun şantajına boyun eğmemeli ve Ukrayna'yı elimizden geldiğince desteklemeliyiz" dedi. Rinkevics, Rusya'nın bugün Avrupa ve dünya barışı için geçen yüzyıldaki Nazi Almanyası kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de yaptığı açıklamada, Putin'in kısmi seferberlik ilanının panik işareti olduğunu söyledi. Hollanda yayın kuruluşu NOS'un aktardığına göre, Rutte, "Macaristan büyüklüğünde bir alan hala Ruslar tarafından işgal ediliyor" ifadelerini kullanarak Ukrayna'yı desteklemeye devam etmeleri gerektiğini belirtti.

 Putin, devlet kanallarından yayınlanan ulusal sesleniş konuşmasında, kısmi seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı. Putin, "Ülkemizi, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak, vatandaşlarımızı ve özgürleştirilmiş bölgelerdeki insanları korumak için Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Genelkurmay Başkanlığının kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik tekliflerini desteklemek gerektiğini düşünüyorum. İlgili kararnameyi imzaladım" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA