29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2023 14:05 | Son Güncelleme: 23.07.2023 15:17

Lukaşenko: Wagnerciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinde konuşlanan Wagner’e ait paralı savaşçıların batıya gitmek istediklerini belirterek “Wagnerciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar. 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar” ifadesini kullandı
Lukaşenko: Wagnerciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg’da bir araya geldi. Lukaşenko, ülkesinde konuşlanan Wagner savaşçılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak “Wagnerciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar. 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar. Kararlaştırıldığı gibi onları Belarus’un merkezinde tutuyorum” diye konuştu.

Görüşmede, Ukrayna ordusunun çok sayıda asker kaybettiğini belirten Lukaşenko, “ABD’deki tahminlere göre Ukrayna, karşı saldırıya geçmesinden bu yana 26 bin asker kaybetti” dedi. Putin de Ukrayna’nın karşı saldırıda yaşadığı asker kaybının 26 binden fazla olduğunu vurgulayarak “Karşı saldırı var ancak başarısız oldu” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: AA