29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.09.2023 10:53 | Son Güncelleme: 20.09.2023 11:01

Macron'un aşı sertifikasını paylaşan doktora uzaklaştırma cezası 

Fransa'da, hastaların kişisel bilgilerine rahatça ulaşılabildiğini göstermek için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşı sertifikasını sosyal medyada paylaşan pratisyen hekim Michael Rochoy'a 15 gün meslekten uzaklaştırma cezası verildi
Macron'un aşı sertifikasını paylaşan doktora uzaklaştırma cezası 

Sağlık konuları hakkında yayım yapan Fransız Egora sitesinin haberine göre, Hauts-de-France bölgesindeki Hekimler Birliği, ülkenin kuzey kenti Outreau'da pratisyen hekim olan Michael Rochoy'a, 2021'de  Macron'un aşı sertifikasını araştırdığı ve sosyal medyada paylaştığı için 15 gün meslekten uzaklaştırma cezası uyguladı.

Karar gereği Rochoy, 1-16 Kasım tarihlerinde mesleğini icra edemeyecek ve bu sürede planlanan 42 hastanın sağlık randevusunu iptal etmek zorunda kalacak. Cezanın gerekçesinde Rochoy'ın "etik yükümlülükleri ihlal ettiği" ifadesine yer verildi.

Sistemdeki açığa dikkat çekmek istedi

Rochoy, 2021'de Macron aşı sertifikasını araştırmış ardından sosyal medyada yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sadece isim, soy ismi ve doğum tarihi bilgileriyle herhangi bir hastanın sağlık bilgilerine kolayca ulaşabildiğini anlatmış, buna kanıt olarak Macron'un aşı dosyasından çektiği kareleri paylaşmıştı.

Kaynak: AA