İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre Amerikalı şarkıcı Madonna, 16 Ağustos'ta 66. yaş gününü İtalya'nın Pompeii antik kalıntılarında kutlayacak.
İddialara göre, doğum günü partisi antik Teatro Grande'de düzenlenecek ve 500 davetli yer alacak. Etkinlik için 30 bin euro'luk bir rezervasyon bedeli ödendiği öne sürülürken davetliler arasında İtalya Kültür Bakanı Sangiluliano'nun da bulunacağı belirtildi.
"Pompeii'nin tarihi mirasına zarar verebilir"
Pompeii Belediye Başkanı, Madonna'nın şarkıcıyı karşılamaya ve doğum günü kutlamalarına hazır olduklarını belirtmişti ancak bu durum, bazı İtalyan vatandaşlarının tepkisini çekti. Italia Nostra miras derneği genel sekreteri Michele Campisi, etkinliğin Pompeii'nin tarihi mirasına zarar verebileceğini belirterek, "30 bin euro'nun bu mirasa olan saygıyı sorgulattığını" ifade etti. Pompeii, 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla yok olan bir şehir olup Teatro Grande de bu antik kalıntılardan biri olarak yaklaşık 2.200 yıldır ayakta duruyor.
"Haberler gerçek dışı" açıklaması
Parco Archeologico yetkilileri ise Madonna'nın Pompeii'de düzenleyeceği etkinlikle ilgili haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı. Teatro Grande için herhangi bir rezervasyon bedelinin ödenmediği ve etkinlik detaylarının henüz netleşmediği vurgulandı.