02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.03.2022 21:40 | Son Güncelleme: 15.03.2022 21:58

Maskesiz kutlamalarda Kate Middleton'dan takılarıyla Ukrayna mesajı

İngiliz Milletler Topluluğu Günü (Commonwealth Day) dün Londra’da kutlandı. Törene katılar Covid’le Yaşam stratejesi çerçvesinde maske takmadı. Kraliçe Elizabeth’siz yapılan kutlamaya Kate Middleton'ın takılarıyla verdiği Ukrayna mesajı damga vurdu
Törene katılan Kraliyet Ailesi üyelerinin tamamı Covid-19 atlattı
Törene katılan Kraliyet Ailesi üyelerinin tamamı Covid-19 atlattı

96’ncı yaşına girmeye hazırlanan Kraliçe Elizabeth’in ilk kez katılamadığı 50 yıllık gelenek olan İngiliz Milletler Topluluğu Günü kutlaması (Commonwealth Day) dün yapıldı. Başbakan Boris Johnson ile pek çok politikacının katıldığı kutlamada Prens Charles ve eşi Düşes Camilla ile Prens William ve eşi Düşes Kate Middleton, Kraliyet Ailesi'ni temsil etti. Tören maske takılmaması dikkat çekti.

İngilterede Covid'le Yaşama Planı çerçevesinde maske gibi pandemi kısıtlamaları gevşetildi

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, ilk kez İngiliz Milletler Topluluğu Günü kutlamasına katılmazken, sebebinin sağlık sorunları ya da doktor tavsiyesi olmadığı belirtildi. Önümüzdeki ay 96’ncı yaşına girecek olan Kraliçe’nin ilerleyen yaşı nedeniyle etkinlikte yer almadığı söylendi.

Kate Middleton'dan takılarıyla Ukrayna mesajı

Pek çok politikacı ve diplomatın hazır bulunduğu törende Başbakan Boris Johnson bir konuşma yaparken, Mica Paris ve Emeli Sande gibi sanatçılar da şarkılarıyla sahne aldı. Tören sonrası Prens Charles, Londra’daki Marlborough Konutu’nda bir resepsiyon verdi. Organizasyonda Cambridge Düşesi Kate Middleton takılarıyla Ukrayna mesajı verdi.

Zelenskiy Çifti ile tanıştığı gün tercih etmişti

Catherine Walker imzalı ceket elbisesi ve şapkasıyla Commonwealth bayrağının renklerini yansıtan Kate Middleton'ın takı tercihinin gizli bir anlamı olduğu ortaya çıktı. People dergisinin haberine göre Middleton, 2020 yılında Buckingham Sarayı'nda Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve eşi Olana ile tanışmasında tercih ettiği takılarını, İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nde de kullandı.

Ekim 2020'de Prens William ile birlikte Vladimir ve Olana Zelenskiy çifti ile bir araya gelen Middleton, kemer detaylı mavi elbisesini, safir ve pırlantadan oluşan kolye ve küpeleriyle tamamlamıştı. Mücevher setinin Prenses Diana'nın koleksiyonundan olduğu tahmin ediliyor.

Daha önce de desteğini gösterdi

40 yaşındaki Middleton, Ukrayna halkına moda yoluyla desteğini ilk kez göstermiyor. Zira Düşes, 9 Mart'ta Londra'daki Ukrayna Kültür Merkezi'ni ziyaret ederken Ukrayna bayrağını kıyafetine iliştirmiş ve Ukrayna bayrağı renginde Alexander McQueen imzalı bir kazak giymişti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiliz Kraliyet Ailesi'ne 1 Mart'ta destekleri için teşekkür etmişti.

Zelenskiy Twitter'dan teşekkür etti

Zelenskiy, Twitter hesabından "Ukrayna'nın Rusya'nın işgaline cesaretle karşı çıktıkları bu kritik zamanda, ülkemizin yanında oldukları ve cesur vatandaşlarımızı destekledikleri için Cambridge Dükü ve Düşesi'ne minnettarız" demişti.