03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2022 10:56 | Son Güncelleme: 24.05.2022 11:10

Maymun çiçeği virüsü salgını: Belçika’dan sonra İngiltere’de karantina kararı aldı

Özellikle Avrupa’da artan maymun çiçeği virüsü vakalar nedeniyle Belçika’dan sonra İngiltere’de de karantina kararı alındı. Buna göre enfekte olanlar kendilerini üç hafta izole edecek
Maymun çiçeği virüsü salgını: Belçika’dan sonra İngiltere’de karantina kararı aldı

İngiltere’de hükümet, artan maymun çiçeği virüsü vakalarına karşın enfekte olanlar ve yüksek riskli temaslıların kendilerini üç hafta boyunca karantinaya almasını istedi. Ayrıca yurt dışına çıkma planı olan vatandaşlar da virüs riskine karşı uyarıldı. 

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yüksek riskli ve yakın temaslı kişilerin kendilerini 21 gün boyunca tecrit etmesini tavsiye eden bir rehber yayınladı. Buna göre riskli görülen kişilerden,  iş yerlerinden uzak kalmaları, bağışıklığı baskılanmış kişiler, hamile kadınlar ve 12 yaşın altındaki çocuklarla temastan mümkün olduğunca kaçınmaları istendi.

Vaka sayısı 20'ye ulaştı

7 Mayıs’ta ilk maymun çiçeği virüsü vakasının görüldüğü İngiltere’de şimdiye kadar 20 vaka olduğu bildirildi. UKHSA’nın baş tıbbi danışmanı Dr. Susan Hopkins’e bu yaz tatil ve festivaller için plan yapan insanların ise dikkatli olması gerektiğini söyledi. Hopkins, “Genel nüfus için risk son derece düşük. Ancak klinisyenlerin buna karşı uyanık olmasını istiyoruz” dedi.  

"Semptom gösteren evde kalsın"

Hopkins, kendisini hasta hisseden ya da herhangi bir semptom gösterenlerin evde kalmasını ve şüpheli deri döküntüsü olanların hem aile hekimlerinden hem de cinsel sağlık kliniklerinden tıbbi yardım almaya çağırdı.  

Uzmanların İngiltere’de hızlı bir artış olduğu konusundaki uyarısından sonra ilk 21 günlük karantina kararı alan ülke Belçika oldu. Belçikalı sağlık yetkilileri, ülkede üç vaka kaydedildikten sonra virüse yakalananların üç hafta boyunca kendilerini tecrit etmek zorunda kalacaklarını söyledi. Ülkede, ilki cuma günü kaydedilen enfeksiyonların tümünün liman kenti Antwerp'teki bir festivalle bağlantılı olduğu düşünülüyor. 

(Kaynaklar: DailyMail, BBC)