18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 14.09.2022 17:43 | Son Güncelleme: 14.09.2022 17:48

McDonalds, Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi nedeniyle İngiltere’deki tüm şubelerini kapatacak

İngiltere'de Kraliçe 2.Elizabeth'in cenazesinin yapılacağı 19 Eylül pazartesi günü resmi tatil ilan edildi. McDonalds'ta aynı gün ülkedeki şubelerinin kapalı olacağını açıkladı
McDonalds, Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi nedeniyle İngiltere’deki tüm şubelerini kapatacak

Geçen hafta hayatını kaybeden Kraliçe 2.Elizabeth’in cenazesi 19 Eylül pazartesi günü yapılacak. McDonalds, aynı gün İngiltere’deki tüm şubelerini kapalı tutacağını açıkladı. McDonald's Twitter'da yaptığı açıklamada "McDonald's'taki herkesin Majesteleri Kraliçe 2. Elizabeth'e saygılarını sunmasına izin vermek için İngiltere'deki tüm restoranlarımız Pazartesi günü saat 17: 00'ye kadar kapalı olacak” ifadelerini kullandı.  

Mağazalar ve kuruluşlar cenaze gününe dair planlarını açıklarken, gün boyunca açık olacak yerlerin  tam listesi yavaş yavaş yayınlanıyor. İngiltere’de hükümetten yapılan açıklamada cenaze tarihinin ulusal tatil olacağını açıkladı. Buna göre çalışanların, işletmelerin ve diğer kuruluşların “Majestelerine saygılarını sunmalarına ve ulusal yas döneminin son gününü kutlamalarına” izin verilecek. 

Hastane randevuları ertelenecek

Süpermarketler Sainsbury's, M&S, Asda, Tesco, Waitrose ve Morrisons, Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenini için önümüzdeki hafta kapatılacak. İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi, resmi tatil sırasında acil olmayan randevuların yeniden planlanabileceği konusunda uyarı yayımladı. 

Okullar kapalı olacak

Okullar da resmi tatilde kapalı olacak. Ülke çapındaki okul müdürleri, Kraliçe'nin ölümünün ardından 19 Eylül'de kapılarını açıp açmayacaklarına dair haber bekliyorlardı ve Kral sonunda kapıları kapalı tutabileceklerini doğruladı.