29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.10.2022 19:44 | Son Güncelleme: 20.10.2022 19:51

Mike Pence: Trump'tan daha çok tercih edeceğim başka biri olabilir

Mike Pence yardımcılığını Donald Trump’ın 2024 Başkanlık seçimlerine adaylığını koyması halinde "daha çok tercih edeceği başka birisi olabileceğini" bildirdi
Mike Pence: Trump'tan daha çok tercih edeceğim başka biri olabilir

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, Georgetown Üniversitesi'nde katıldığı bir programda, eski patronu Donald Trump’ı gelecek başkanlık seçimlerine aday olması halinde desteklemeyebileceğini ima etti. Trump’ın tekrar başkan adayı olması halinde destekleyip desteklemeyeceği sorusuna Pence, "Yani daha çok tercih edeceğim başka birisi olabilir" yanıtını verdi.

"Liderlik sorunu çözülecektir"

Pence, Cumhuriyetçi Parti’nin liderlik sorununu çözeceğine dair güveninin tam olduğunu belirterek "Önümüzdeki 20 gün boyunca tüm odak noktam, ara seçimler olacak. Ama ondan sonra geleceğimizi, kendimizi ve milletin istikbalini düşüneceğiz ve sizi haberdar edeceğim" ifadesini kullandı.

"Kamuoyu önünde eleştirmekten kaçınıyor"

Siyasi analistler, Pence'in sözlerini, kendisinin 2024 ABD Başkanlık seçimlerine aday olmayı düşündüğünün en son muhtemel göstergesi olarak değerlendiriyor. 2020 Başkanlık seçimlerinde "sahtekarlık" yapıldığı yönündeki iddiaları ve 6 Ocak Kongre baskını olayları üzerine Trump ile arası açılan Pence, Trump’ın seçmen tabanını karşısına almamak için onu kamuoyu önünde eleştirmekten kaçınıyor.

Trump net açıklama yapmadı

8 Kasım’da yapılacak ara seçim kampanyalarında 2024 Başkanlık seçimlerine aday olabileceğini ima eden Trump ise adaylığı konusunda şu ana kadar net bir açıklama yapmadı. dünyaTrump, temmuzda New York dergisine verdiği demeçte, tekrar başkan adaylığı konusunda, "Kendi kafamda zaten kararımı verdim." demiş ancak ara seçimlerden sonra bunu açıklayabileceğini belirtmişti.