02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2023 22:20 | Son Güncelleme: 01.12.2023 22:26

Mısır: İnsani aranın yeniden başlaması için yoğun çaba sarf ediyoruz

Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Raşvan, insani aranın en kısa sürede yeniden başlaması, Gazze'deki Filistinlilere daha fazla insani yardım girmesi ve saldırıların durması için ülkesinin ortaklarıyla birlikte yoğun çaba sarf ettiğini duyurdu
Mısır: İnsani aranın yeniden başlaması için yoğun çaba sarf ediyoruz

Mısır'ın Gazze'de insani aranın en kısa sürede yeniden başlaması için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan'ın, İsrail'in Gazze'de saldırılara yeniden başlamasına ilişkin yaptığı açıklama, kurumun sitesinde yayımlandı.

Mısır'ın, Gazze'de insani aranın sona ermesinden derin üzüntü duyduğunu ifade eden Raşvan, ülkesinin, insani aranın en kısa sürede yeniden başlaması, Gazze'deki Filistinlilere daha fazla insani yardım girmesi ve saldırıların durması için ortaklarıyla yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Raşvan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının Mısır tarafına kadar uzandığı yönünde sosyal medyada dolaşan haberleri de yalanladı ve bu tür konularda resmi makamlardan yapılan açıklamaların baz alınmasını istedi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail ordusu bu sabah insani aranın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını yeniden başlattı.

Kaynak: AA