22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2023 20:04 | Son Güncelleme: 08.11.2023 20:18

Mısır medyası: Gazze'de insani ara yakın

Mısır merkezli Al Qahera News televizyon kanalının haberinde, Gazze'de rehine ve tutuklu takası için yakın zamanda çatışmalara ara verilebileceği belirtildi
Mısır medyası: Gazze'de insani ara yakın

Mısır medyası, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde "çatışmalara insani ara verilmesinin yakın olduğunu" yazdı. Mısır'da yayın yapan Al Qahera News televizyon kanalının önemli kaynaklara dayandırdığı haberinde, Mısır'ın Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesi için yoğun temaslar yürüttüğüne işaret edildi. Haberde, "Mısır'ın esir ve tutuklu takası için Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesine yakın olduğu" belirtildi.

İsrail'in 33 gündür yoğun saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde 242 İsrailli esirin bulunduğu biliniyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın elinde tuttuğu esirlerin tamamı serbest bırakılmadan ateşkes yapmayı reddediyor. Hamas ise, tutukluların serbest kalmasının önünde İsrail'in engel olduğunu belirterek, esir ve tutuklu takası için Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını talep ediyor.

Kaynak: AA