24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.07.2022 09:15 | Son Güncelleme: 04.07.2022 10:01

Mısır'da köpek balıkları 2 günde 3 turisti öldürdü

Mısır'ın turistik şehri Hurgada köpek balığı saldırılarıyla gündemde.2 günde 3 kişi hayatını kaybetti
Mısır'da köpek balıkları 2 günde 3 turisti öldürdü

Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil kenti ve turizm merkezi Hurgada’da köpek balıkları nedeniyle korku dolu günler yaşanıyor. Önceki gün Avusturyalı bir kadın Sahl Hasheesh beldesi açıklarında yüzdüğü sırada köpekbalığının saldırısına uğradı. O anlar kıyıdakilerin cep telefonu kamerasına yansıdı. Feci olayın yankıları dinmeden dün bir saldırı daha yaşandı.

Tüm faaliyetler durduruldu

Sehl el-Haşiş bölgesinde meydana gelen köpek balığı saldırısında iki kadın hayatını kaybetti. Mısır Çevre Bakanlığı, kimlikleri açıklanmaya turistler için taziye mesajı yayınlandı. Köpek balığı saldırısının yaşandığı bölgede tüm faaliyetler geçici olarak durduruldu.

Hurgada hakkında

Hurgada Mısır'da Kızıldeniz kıyısında bir tatil kenti ve turizm merkezidir. Nüfusu 260 bin olar Hurgada, ayrıca Mısır'ın Kızıldeniz ilinin de merkezidir. Kahire’nin 600 km. güneyinde yer almaktadır.

36 kilometrelik sahil şeridi

Bölge Mısır hükümetinin teşvikleriyle Şarm el Şeyh’e alternatif bir destinasyon olarak turizme kazandırılmıştır. 36 km’lik sahil şeridine sahip Hurgada’da hayat turizm üzerine kurulu.Avrupalıların özellikle ilgi gösterdiği şehir; özellikle Alman, İtalyan ve Rus turistlerin Ortadoğu’daki en gözde tatil tercihleri arasında yer alıyor

Şehir 3 bölüme ayrılıyor

Hurgada şehri 3 bölüme ayrılıyor. Bunlar, Hurgada'nın geleneksel yanını yansıtan, eski şehir bölgesi El Dahar (Downtown) yeni ve daha modern bir turizm merkezi Sakkala ve tamamen otel, alışveriş merkezleri ve mağazalardan oluşan Sahl Hasheesh. Bunlara ek olarak, 16 otel, 420’den fazla restoran, bar, shop ve hizmet ofisleri ile birkaç AVM, 18 delikli bir golf parkuru, bir marina, küçük bir havalimanı, bir üniversite ile kütüphane ve bir hastanesiyle devasa bir tatil ve yaşam kompleksi olan El Gouna da Hurgada'da yer alıyor.