08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2022 07:35 | Son Güncelleme: 17.07.2022 09:31

Narcos: Mexico'ya konu olan uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero yakalandı

ABD'de FBI'ın en çok arananlar listesinde ilk 10'da bulunan uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero, Meksika'da yakalandı. Son olarak 2016'da Proceso'ya konuşan Caro Quintero, Netflix dizisi Narcos: Mexico'ya konu olan ABD'li ajan cinayetini reddediyor
Narcos: Mexico'da; Rafael Caro Quintero'ya, Tenoch Huerta (ortada) hayat verdi
Narcos: Mexico'da; Rafael Caro Quintero'ya, Tenoch Huerta (ortada) hayat verdi

ABD'de 20 milyon dolar ödülle aranan ve çok tehlikeli olarak nitelenen 69 yaşındaki Rafael Caro Quintero, Meksika ordusu tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Meksika basınında çıkan habere göre, ABD makamları tarafından uzun yıllardır yakalanması için çalışma yürütülen organize suç örgütü liderlerinden biri Sinaloa eyaletine bağlı Choix kasabasında gözaltına alındı.

20 milyon dolar ödül ile aranıyordu

DEA'nın bulunması için başına 20 milyon dolar para ödülü koyduğu Rafael Caro Quintero, Meksikalı güvenlik güçleri tarafından yakalandı. ABD'ye iade edilebileceği değerlendirilen Quintero, Meksika'da başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere birçok suçtan yargılanması bekleniyor.

FBI en çok aralananlar listesinde, Rafael Caro Quintero'nun yakalandığını (Captured) duyurdu

Başsavcılık Ofisi (FGR), Ouintero'nun Meksika eyaletine bağlı Almoloya de Juarez'deki 1 numaralı Federal Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kabul edileceğini ve ilgili yargı sürecinin başlayacağını bildirdi.

Olayın geçmişi

ABD'de en çok aranan 10 uyuşturucu liderinden biri olarak gösterilen Quintero, ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ajanı Enrique (Kiki) Camarena'nın öldürülmesinin ardından işkenceyle cinayet suçundan  40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 28 yıl hapis yatan Quintero'nun tahliye kararının ardından tekrar suçlu bulunsa da kayıplara karıştı.  Yakalanmadan önce 2016 yılında haber dergisi Proceso'ya konuşan Caro Quintero, Netflix dizisi 'Narcos: Mexico'ya konu olan ABD'li ajan cinayetini reddetti. 

Meksika'nın ilk uyuşturucu kartellerinden birini kurdu

Quintero, Meksika'da ilk uyuşturucu kartellerinden biri olan Guadalajara'yı, 1980'de Miguel Angel Felix Gallardo ve Ernesto Fonseca Carillo ile kurmuştu.



Kaynak: AA