29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2023 14:42 | Son Güncelleme: 10.07.2023 17:06

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin AB üyeliği isteğini destekliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi öncesi yaptığı, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım" açıklamasının üzerine NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye'nin AB üyeliği isteğini destekliyorum" dedi
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin AB üyeliği isteğini destekliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vilnius'a doğru yola çıkmadan havalimanında yaptığı, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var" açıklamasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de konuştu. İsveç'i mümkün olan en kısa sürede üye yapmak için çok çalıştıklarını ve Vilnius'ta İsveç ile ilgili olumlu karar çıkmasının hala mümkün olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Türkiye'nin AB'ye üyelik isteğini destekliyorum. Aynı zamanda, Madrid'de İsveç'in NATO'ya tam üye olabilmesi için yerine getirmesi gereken belirli koşullar listesi üzerinde mutabık kaldığımızı da hatırlamamız gerekiyor" dedi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi, son yılların en önemli NATO Zirvelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı buluşmada, toplantının gündeminde Ukrayna savaşı ve İsveç'in NATO'ya üyeliği bulunmakta.