05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.04.2023 04:38 | Son Güncelleme: 14.04.2023 04:38

Netanyahu da Hamas da çok yorucu

İsrail’in Haaretz gazetesinin seküler yazarlarından Rogel Alpher tırmanan İsrail-Filistin gerginliğinin gölgesinde her şeyden ne kadar sıkıldığını yazdı: “İçinde yaşayanları yiyip bitiren, onlara eziyet eden, berbat, vahşi bir ülke burası. Toprak kavgası çok yorucu”
İsrail Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’u böyle bombaladı... ( Fotoğraf: Yousef Masoud/Getty Images)
İsrail Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’u böyle bombaladı... ( Fotoğraf: Yousef Masoud/Getty Images)

İsrail’de orta sınıf üyesi olmak yorucu bir şey. Çok zor. Sonu gelmeyen terör saldırıları bıktırıcı ve kaygı verici. Korkmaktan yorulduk. Sokakta korku içinde insanlar yanımızdan koşarak geçiyor. “Terör saldırısı oldu” diye uyarıyorlar. Her nasılsa hep tanıdığımız biri oralarda oluyor. Çok sevdiğimiz biri endişeye kapılıyor, birilerine telefonla ulaşmaya çalışıyor, cevap alamayınca mesaj atıyor. Refleks olarak “Her şey yoluna girecek” diyoruz. Peki gerçekten de girecek mi?

Bu terörizm Filistin’deki işgale karşı çıkan, öfkelenen, ondan utanan ama bu konuda bir şey yapamayan insanlar için daha da yorucu ve sinir bozucu. İçinde yaşayanları yiyip bitiren, onlara eziyet eden berbat, vahşi bir ülke burası. Toprak kavgası çok yorucu.