02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2023 00:19 | Son Güncelleme: 29.10.2023 00:43

Netanyahu: Gazze'deki kara operasyonu savaşın ikinci aşaması

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de yürütülen kara operasyonunun savaşın ikinci aşaması olduğunu söyledi. "Bu uzun ve zor bir savaş olacak" diyen Netanyahu, kara operasyonuyla Hamas birliklerini dağıtmayı ve rehineleri geri getirmeyi hedeflediklerini açıkladı
Netanyahu: Gazze'deki kara operasyonu savaşın ikinci aşaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde önceki gün yoğun hava bombardımanının ardından kapsamı genişletilen ve halen devam eden kara operasyonunun savaşın ikinci aşaması olduğunu açıkladı. Tel-Aviv'de basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, 7 Ekim saldırıları sonrası başlayan savaş için "İsrail'in ikinci kurtuluş savaşı" ifadesini kullandı.

Operasyonun hedefinin Hamas'ı dağıtmak ve rehineleri geri getirmek olduğunu dile getiren İsrail Başbakanı, Kara Kuvvetleri'nin bölgeye takviye birlikler gönderdiğini söyledi. Netanyahu, "İsrail'in askerleri ve komutanları halen Gazze Şeridi'nde. Her yerde konuşlanmış durumdalar" dedi.

Savaşta yeni aşamaya geçiş kararının kabine tarafından oy birliğiyle alındığını vurgulayan Netanyahu, "Bu uzun ve zor bir savaş olacak. Kazanacağız" diye konuştu. Hamas'ı sivilleri canlı kalkan olarak kullanmakla suçlayan İsrail Başbakanı, "Bizi savaş suçları işlemekle itham etmeyin. Eğer askerlerimizi savaş suçları işlemekle itham edebileceğinizi sanıyorsanız, bu ikiyüzlülüktür. Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz" ifadesini kullandı.