26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2022 15:55 | Son Güncelleme: 10.07.2022 16:05

Netflix CEO'su: Büyümedeki düşüşe uyum sağlıyoruz

Netflix CEO'su Ted Sarandos, platformdaki düşüşe rağmen, şirketin "öngörülere kıyasla büyümedeki yavaşlamaya uyum sağladığını" söyledi
Netflix CEO'su: Büyümedeki düşüşe uyum sağlıyoruz

Netflix’in eş CEO’su platformda son zamanlarda yaşanan yavaşlamanın enflasyon, tedarik zinciri kısıtlamaları nedeniyle akıllı TV satışlarındaki düşüş ve Rusya’dan ayrılmaları gibi birçok faktöre bağlıyor.  

Ted Sarandos Pazar günü Fransız gazetesi Le JDD'ye verdiği röportajda, "Her müşteri bir aboneliğin maliyetine göre değerini soruyor" dedi. Sarandos, Stranger Things’in yeni sezonunun popülaritesine atıfta bulunarak, Netflix’in tüketiciyi memnun etme vizyonunun değişmediğini söyledi. 

Geçen ay 300 kişiyi işten çıkardı

İlk çeyrekte 200 bin abone kaybeden Netflix, maliyetleri kontrol altına almaya çalışıyor. Bu çabaların bir parçası olarak, platform Mayıs ayında 150 ve Haziran ayında 300 çalışanını işten çıkardı.  Sarandos, şirketin "öngörülere kıyasla büyümedeki yavaşlamaya uyum sağladığını" ve bunu "2022'de 17 milyar euroya ulaşacak içerik üretimi harcamalarını sınırlamadan" yaptığını söyledi.  

Eş-CEO, reklamların tanıtımının küresel olacağını ve Netflix'in iş modelini daha karmaşık hale getireceğini, ancak şirketin daha az ödeme yapmak isteyen müşterileri çekmesini sağlayacağını ekledi. Sarandos, Fransa’da 2020’de 6,7 milyon aboneleri varken şu anda bu sayının 10 milyonu geçtiğini de belirtti. 

(Kaynak: Bloomberg)