29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2022 11:16 | Son Güncelleme: 08.09.2022 11:35

Obama çifti resmi portrelerinin tanıtımı için Beyaz Saray'da

Geçmiş ABD başkanları ve eşlerinin portrelerinin sergilendiği Beyaz Saray’a Barack ve Michelle Obama da eklendi. Obama çifti portrelerinin tanıtımı için Beyaz Saray'daki törene katıldılar
Obama çifti resmi portrelerinin tanıtımı için Beyaz Saray'da

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eski First Lady Michelle Obama resmi portrelerinin tanıtımı için Beyaz Saray'da düzenlenen törene katıldı. Tören Obama'nın 2017 yılında mevcut Başkan Joe Biden'a Başkanlık Özgürlük Madalyası'nı verdiği Doğu Salonu'nda yapıldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Barack Obama'nın portresini Robert McCurdy, Michelle Obama'nın portresini ise Sharon Sprung çizdi.

Obama döneminde 2008-2016 yılları arasında başkan yardımcılığı görevini üstlenen ABD Başkanı Joe Biden törende Obama'dan övgüyle bahsederken, "Barack Obama yönetiminde 8 yıl görev yapmaktan başka bir şey beni başkanlığa daha iyi hazırlayamazdı" diye konuştu. 

Beyaz Saray'da asılı kalacak olan portreler, dönemin Başkanı Obama'nın 2012 yılında George W. Bush ve Laura Bush için düzenlenen törenin ardından Beyaz Saray Koleksiyonuna eklenen ilk resmi portreler olma özelliği taşıyor.

 Tanıtım Trump döneminde yapılmadı 

Obama çifti eski Başkan Trump'ın görev yaptığı sürede portrelerin tanıtımı yapmadı. Törenlerin genellikle eski başkanın halefi tarafından hemen düzenlendiği bilinirken Beyaz Saray Tarih Derneği Başkanı (WHHA) Stewart McLaurin "Covid-19 pandemisinin portre açılış töreninin gecikmesinde bir faktör olduğunu" söyledi.  Diğer bir etken ise Trump'ın başkanlık yarışını kazanmadan hemen önce Obama'nın ABD'de doğmadığını iddia etmiş olması gösteriliyor.