24 Mayıs 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 07.01.2022 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Okyanus plastiğinden spor ayakkabısı ürettiler

Okyanus plastiğinden spor ayakkabısı ürettiler
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Tüketicilerin sürdürülebilirlik beklentileri, giyim sektöründe farklı malzemelerle ürünler yaratılmasına yol açıyor. Son olarak Adidas ve Prada birlikte geliştirdikleri proje kapsamında okyanustan toplanan atık plastiklerden üretiler ayakkabı üretti.  Satışa 13 Ocak’ta sunulacağı açıklanan proje kapsamında Adidas Forum ayakkabılarının yanı sıra giysi, aksesuar ve çantalar da var. Adidas’tan yapılan açıklamaya göre her parça Prada tarafından İtalya’da üretildi ve her birinde lüks giyim markasının Re-Nylon adını verdiği malzeme kullanıldı.   Ayakkabılarda, üzerinde Prada’nın metal üçgen imzasının olduğu, küçük bir çanta da var ama bu çıkarılabiliyor.  Çanta serisinde de Prada and Adidas logoları taşıyan altı farklı var. Prada, denizdeki plastik, balıkçı ağları ve kullanılmış kumaşın harmanlanmasıyla elde edilen Re-Nylon kumaşı 2019 yılında duyurmuştu. Prada Adidas’la iş birliğinin dışında kalan bazı imza ürünlerinde de Re-Nylon kumaş kullanıyor.  Öte yandan iki marka 2019 yılından bu yana farklı projelerde iş birliği yaptı.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın