25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 12:03 | Son Güncelleme: 11.04.2023 12:56

Paris ve çevresindeki benzinliklerin yüzde 40'ı yakıt sıkıntısı yaşıyor

Fransa'da rafineri çalışanlarının grevi nedeniyle başkent Paris'in de içinde yer aldığı Ile-de-France bölgesinde akaryakıt istasyonlarının yüzde 40'ında benzin sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Aynı durum ülke genelinde ise yüzde 10 olarak ölçüldü
Paris ve çevresindeki benzinliklerin yüzde 40'ı yakıt sıkıntısı yaşıyor

Fransa'da emeklilik yaşını 2 yıl uzatmayı öngören tartışmalı reform nedeniyle birçok rafineride başlayan grevler devam ediyor. Rafinerilerin üretim yapmaması nedeniyle Paris ve çevresindeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 40'ında, ülke genelinin ise yüzde 10'unda benzin sıkıntısı çekiliyor.

Le Figaro'nun haberine göre, birçok rafineride de teknik problemler ve bakım çalışmalarının devam etmesi akaryakıt teminini daha da zorlaştırdı. Grevler ülke genelinde 200 kadar akaryakıt noktasında sürerken bazı akaryakıt istasyonlarının önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Diğer yandan valiliklerin, rafinerilerde asgari üretim yapılması için grevdekiler için uygulamaya koyduğu zorla çalıştırma prosedürü, Rouen İdare Mahkemesi tarafından askıya alındı. Bu durumun gelecek günlerde akaryakıt sıkıntısının daha da büyümesine yol açması öngörülüyor.

Kaynak: AA