19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 31.10.2022 23:42 | Son Güncelleme: 31.10.2022 23:54

Pelosi'nin kocasını yaralayan Depape, saldırı ve adam kaçırmaya teşebbüsle suçlandı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye saldıran David Depape saldırı ve adam kaçırmaya teşebbüsle suçlandı
Pelosi'nin kocasını yaralayan Depape, saldırı ve adam kaçırmaya teşebbüsle suçlandı

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Kuzey California Bölge Savcılığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye (82) San Francisco kentindeki evinde çekiçle saldırarak başından yaralayan David Depape'nin (42) saldırı ve adam kaçırma teşebbüsü olmak üzere iki ayrı suçtan yargılanması istendi.

Saldırının nedenine dair soruşturma Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Kongre Polis Departmanı ile ortaklaşa yürütülürken, saldırganın Bölge Savcılığı'nın iddianamesinin dışında federal suçlarla da ayrıca suçlanabileceği belirtildi.

50 yıla kadar hapis cezası istenebilir 

Paul Pelosi'ye saldırı esnasında "Nancy nerede?" diye bağırdığı kayıtlara geçen Depape hakkında, ABD devlet görevlisini hedef aldığı için 20 yıl, eşine yönelik saldırı için de 30 yıla kadar hapis cezası istenebileceği kaydedildi.

Ne olmuştu? 

Depape, cuma günü yerel saatle 02.27'de Pelosi'nin evine girmiş, Paul Pelosi'yi kafasına çekiçle vurarak ağır yaralamıştı.

Amerikan basınına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkililer, Paul Pelosi'ye saldıran kişinin, "Pelosi nerede?" diye bağırdığını ve Paul Pelosi'yi bağlamaya çalışarak "Şimdi Nancy'i bekliyoruz" dediğini aktarmıştı. Paul Pelosi hastaneye kaldırılmış, saldırgan gözaltına alınmıştı.

 

Kaynak: AA