12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2022 19:37 | Son Güncelleme: 02.04.2022 19:51

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: Rus oligarkların mülklerine el koymalıyız

Polonya Başbakanı Matesuz Morawiecki, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile Ukrayna’yı görüştü. 53 yaşındaki lider "Rus oligarkların mallarını dondurmak tek başına bir şeye yaramaz, bu mülklere el koymalıyız" dedi.
Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: Rus oligarkların mülklerine el koymalıyız

Matesuz Morawiecki; Polonya’ya ziyaret gerçekleştiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ukraynalılara yerinde yardım seçeneklerini masaya yatırdıklarını aktardı.

Savaş aynı zamanda 10 milyon mülteci akı

Morawiecki, "Rusya'nın Ukrayna'da neden olduğu savaş, sadece büyük yıkım veya öldürülen kadın ve çocuklar değil, onun yanında gerçekleşen 10 milyon mülteci akınıdır. Yaklaşık 6 ile 7 milyon kişi halen Ukrayna'nın batısında bulunmakta. Ukrayna, özgürlüklerini kazanamaz ise normale dönüş olmayacak" dedi.

"Yüz milyonlarca dolar bankalarda"

Morawiecki, Rus oligarkların halen Avrupa bankalarında yüz milyarlarca doları olduğuna dikkati çekerek, "Rusya'ya karşı kararlı eylemlerde birlik olmalıyız, mallarını dondurmak tek başına bir şeye yaramaz, bu mülklere el koymalıyız" dedi.

"Evinizi açtığınız için minnettarız"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola da Polonya'nın Ukraynalı mültecilere yardımlarına ilişkin, "24 Şubat'tan bu yana savaş yüzünden harap olmuş ülkelerinden kaçan milyonlarca Ukraynalı kardeşimize evinizi açtığınız için Polonya'ya minnettarız ve ben de bizzat minnettarım" diye konuştu. Metsola, Başbakan Morawiecki ile Polonya’daki yardım noktalarına da giderek, Ukraynalı mültecilerle bir araya geldi.