26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2022 14:08 | Son Güncelleme: 26.03.2022 23:22

Süper yat Şehrazat'ın (Scheherazade) sırrı çözülemedi

İtalya’nın Toscana bölgesinde Marina di Carrara’da demirli süper yat Şehrazat'ın (Scheherazade) sırrı çözülemedi
Süper yat Şehrazat'ın (Scheherazade) sırrı çözülemedi

İtalyan Mali Polisi (Guardia di Finanza) başta The New York Times olmak üzere dünyanın önde gelen gazetelerinde Putin’e ait olma ihtimalinin üzerinde durulan Şehrazat (Scheherazade) isimli süper yatın sahibinin kim olduğu sorusunun cevabını henüz veremiyor.

Hisse yapısı kafa karıştırıyor

Financial Times’da yer alan bir habere göre polis, yatın Marshall Adaları’nda kurulu Beilor Asset limited adlı bir şirketin üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. Ancak karmaşık hisse yapısı nedeniyle bu şirketin kime veya kimlere ait olduğu ortaya çıkartılamadı.

Rus personelin yerine İngilizler geldi

Süper yatın Marina di Carrara’da olduğunun ortaya çıkmasının ardından, tamamına yakını Rus olan mürettebat ayrıldı, yerlerine İngiliz gemiciler geldi. İtalyan Mali Polisi, ayrılan mürettebatın büyük bölümünün Rus güvenlik görevlisi olduğunu söyledi.

Scheherazade’nin bakım ve tamir işlerini yürüten Italian Sea Group adlı şirket ise yapılan detaylı inceleme sonucunda yatın Vladimir Putin’le ilgisinin bulunmadığı sonucuna vardıklarını belirtti.

Değerinin 700 milyon dolar olduğu ileri sürülen, 140 metre uzunluğunda, 6 katlı, iki helikopter pisti ve bir havuzun bulunduğu Şehrazat (Scheherazade) marina civarında yaşayan İtalyanlar’ın ilgisini çekmeye devam ediyor. İtalyan tersane işçilerinin sendika lideri Paolo Gozzani “Süper yatta görevli denizcilerin kime çalıştıklarını bilmemesi beni çok sinirlendiriyor” diyerek, yatın sahipliğinin kısa sürede ortaya çıkartılmasını istedi.

©️ The Financial Times Limited